Bulgaristan Dag Hayvanciligi Arastirma Enstitüsü Ile Isbirligi Protokolü Imzalandi

Bulgaristan Dag Hayvanciligi Arastirma Enstitüsü Ile Isbirligi Protokolü Imzalandi

Bursa Uludag Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Bulgaristan’in Troyan kentinde bulunan Dag Hayvanciligi Arastirma Enstitüsü ile bilimsel ve akademik isbirligi protokolü imzaladi. Protokol kapsaminda üniversiteler arasinda hayvancilik alaninda ortak çalismalar yürütülmesi hedefleniyor.

Troyan Dag Hayvanciligi Arastirma Enstitüsü tarafindan 18-19 Mayis tarihleri arasinda düzenlenen 26. Uluslararasi Bilimsel Konferansi Kongresi’ne (EcoMountain 2023) katilan BUÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Baskani Prof. Dr. Ibrahim Ak, enstitü yetkililerine hayvancilikla ilgili akademik konularda bilimsel isbirligi teklifinde bulundu. Bu amaçla hazirlanan ve BUÜ Rektörlügü ile Fakülte Dekanligi tarafindan onaylanan protokol taslagi Enstitü yetkililerinin de imzasiyla yürürlüge alindi.

Her iki kurumun hayvancilik konusunda arastirma isbirligi yapmasini öngören protokol, karsilikli bilimsel ziyaretler ve her iki ülkede de toplantilar yapilmasina altyapi hazirlayacak. Isbirligi, ayni zamanda Troyan Dag Hayvanciligi Arastirma Enstitüsü’nde BUÜ Zootekni Bölümü ögrencilerine staj olanagi saglayacak.

Bulgaristan’in kuzeyinde yer alan daglik bir bölgede faaliyetlerini sürdüren Enstitüde, hayvancilik alaninda büyükbas ve küçükbas üzerine çalismalar yürütüldügü bilgisini veren Prof. Dr. Ibrahim Ak, “Enstitüde, hayvanlar için oldukça verimli dogal ve yapay mera alanlari bulunuyor. Bu durum, özellikle daglik ve ormanlik alanlarda yapilacak çalismalar açisindan önem tasiyor. Kongre ve protokol imza töreni sonrasi enstitünün hayvancilik tesisleri ve mera alanlarini ziyaret ettik. Isbirligi sayesinde kurumlar arasinda kiymetli çalismalarin yürütülecegine, akademik ve bilimsel anlamda özel projelere imza atilacagina inaniyoruz” diye konustu.

Bulgaristan ziyaretinde EcoMountain 2023 kapsaminda gerçeklestirilen kongreye de katilan Prof. Dr. Ibrahim Ak, BUÜ, Ziraat Fakültesi ve Zootekni bölümünde sürdürülen hayvancilik faaliyetlerine dair kapsamli bir sunum yaptiklari bilgisini de paylasti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile