Bulgaristan'dan Türkiye'ye Uzanan 'Süper Kalça'  Ameliyati Yolculugu

Bulgaristan'dan Türkiye'ye Uzanan 'Süper Kalça' Ameliyati Yolculugu

Bulgaristan’da bir bacagi daha kisa olarak dünyaya gelen 2 yasindaki Alexsander Alexsandrov Ivanov, Bulgaristan’da bulamadigi sifa için Türkiye’ye geldi. Istanbul’da özel bir hastanede ameliyat edilen 2 yasindaki Ivanov, sagligina kavustu. Böylelikle milyonda bir görülen rahatsizlik, Istanbul’da basarili bir sekilde gerçeklestirilen “süper kalça” ameliyati ile tedaviye ulasmis oldu.



Bulgaristanli Alexsander Alexsandrov Ivanov, bir bacagi daha kisa olarak dünyaya geldi. Bulgaristan’da birçok hastaneye basvurup çesitli tedavi yöntemleri deneyen Bulgaristanli 2 yasindaki Alexsander Alexsandrov Ivanov’un ailesi, hiçbir yerde sonuç alamayinca solugu Türkiye’de aldi. Bulgaristan’da tesadüf eseri televizyon reklamlarinda Dr. Cengiz Çabukoglu’nu gördügünü belirten aile, arastirma yaptiktan sonra hemen Türkiye’ye geldi.

Uyluk Kemiginin Dogumsal Kisaligi ve Yetmezligi (Proksimal Femoral Fokal Deficiens) denilen ve çok nadir görülen rahatsizlikla dünyaya gelen 2 yasindaki Alexsander Alexsandrov Ivanov için Bulgaristan’da defalarca çesitli tedavi yöntemleri denenmesine ragmen küçük çocuk sagligina kavusamadi. Ailesi’nin tedavi için Bulgaristan’dan Türkiye’ye getirdigi 2 yasindaki Alexsander Alexsandrov Ivanov Istanbul’da Okan Üniversitesi Hastanesi’nde Ortopedi ve Travmatoloji uzmani Dr. Ögr. Üyesi Cengiz Çabukoglu tarafindan yapilan ve basarili geçen "Süper Kalça" ameliyatinin ardindan sagligina kavustu.

“Çok nadir, milyonda bir görülen bir hastaligi vardi. Bu da en agir tipiydi”

Ameliyati basarili bir sekilde gerçeklestiren Dr. Ögr. Üyesi Cengiz Çabukoglu, bu tür ameliyatlarin dünya genelinde de siklikla yapilmadigini fakat iyi sonuçlar veren cerrahi bir islem oldugunu vurguladi. Bu gibi dogumsal hastaliklarin tedavisinde çok nadir bir hastalik oldugu için, tedavi konusunda da deneyimin çok önemli oldugunu belirten Çabukoglu, "Bu hastada Uyluk Kemiginin Dogumsal Kisaligi ve Yetmezligi denilen hastalik vardi. Çok nadir, milyonda bir görülen bir hastaligi vardi. Ve bu hastaligin tipleri var. Bu da en agir tipiydi. Eskiden bu tür çocuklarin tedavisi çok mümkün degildi. Daha sonra "Süper Kalça Cerrahisi" diye bir sey gelistirildi. Bu hastamizda da kalçasi iyi gelismedigi için ve çok kisa oldugu için normal bir sekilde yürümeleri imkansiz hale geliyor. Bizim yaptigimiz cerrahide ilk önce kalça eklemi ve kalça kemigi olusturmaya çalisiyoruz. Bundan sonraki süreçte de 3 ay kadar ortezde kalacak, fizik tedavisi yapilacak. 8. ayda kalçanin normal bir kalça haline geldigini gördükten sonra uzatmalara baslayacagiz. Ve kisa olan bacagi da uzayarak diger bacakla esitlenene kadar aralikli cerrahilerle normal yürüyüsünü saglamayi amaçliyoruz" dedi.



“Bulgaristan’da bütün hastanelere gittik fakat sonuç alamadik. Türkiye’ye geldik ve ameliyat gerçeklesti”

Türkiye’de operasyonun basarili geçmesine çok mutlu olan Alexsander Alexsandrov Ivanov’un annesi Boryana Stançeva Dobrinova, "Tesadüfen Sofya’da bulunan bir hastanede Doktor Cengiz Bey’in bu tarz ameliyatlar gerçeklestirdigini ögrendik ve randevu aldik. Cengiz Bey ayda bir Sofya’daki hastaneye gidip bu tarz çocuklari muayene ediyor. Muayene sonrasinda ameliyat olacak çocuklari Türkiye’ye ameliyati gerçeklestirmek üzere davet ediyor. Bizde Bulgaristan’da bütün hastanelere gittik fakat hiç sonuç alamadik. Daha sonra Türkiye’ye geldik ve ameliyat gerçeklesti. Tamamen tesadüf sonucu hastanede Doktor Cengiz Bey’in reklamlarini görerek buraya basvurduk. Sonsuz tesekkür ediyorum ve sonuçtan çok memnunum. Bulgaristan’la asla kiyas yapamam Türkiye’yi. Ben burada otelde gibi hissettim kendimi. Tüm ekibe bu basarili ameliyat sonrasi tesekkür ediyorum. Oglumun agrilari azaldi. Ameliyatin çok basarili geçtigine inaniyorum. Zamanla daha da iyi olacagina eminim. Bulgaristan’da herhangi bir tedavi yapilamadi ogluma ve bu sekilde birakildi. Ama burada ameliyat çok güzel ve olumlu geçti. Sadece kemigin iyilesmesini bekleyecegiz" diye belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile