Bulgaristan, Eurovision'dan Çekildi

Karadag ve Kuzey Makedonya’nin ardindan Bulgaristan, gelecek yil Ingiltere’de düzenlenecek olan Eurovision Sarki Yarismasi’dan çekilen son ülke oldu.

Bir ülke daha Eurovision Sarki Yarismasi’ndan çekildi. Gelecek yil Ingiltere’de düzenlenecek olan yarismaya katilacak ülkelerin listesi yarismasinin organizatörü Avrupa Yayin Birligi (EBU) tarafindan açiklanirken, 37 ülkenin bulundugu listede Bulgaristan yer almadi. Konuyla ilgili Bulgaristan’in kamu yayin kurulusu Bulgaristan Ulusal Televizyonu (BNT) henüz bir açiklama yapmadi.

Rusya’nin Ukrayna’yi isgali sonrasi Eurovision Sarki Yarismasi’ndan ihraç edilmesinin ardindan ülkelerin yarismaya katilim maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle daha önce Karadag ve Kuzey Makedonya yarismaya katilmayacaklarini açiklamisti. EBU tarafindan daha önce yapilan açiklamada, yarismaya katilim maliyetlerini mümkün oldugunca uygun tutmayi taahhüt ettikleri ve ücretlerin katilimcinin göreceli büyüklügü ve mali durumu dikkate alinarak rekabet eden ülke sayisina göre hesaplandigi aktarilmisti. Bulgaristan, Karadag ve Kuzey Makedonya, geçtigimiz mayis ayinda düzenlenen Eurovision’da yari final asamasini geçememisti.

Bulgaristan 2013 ve 2019’da Eurovision’dan çekilmisti

Eurovision Sarki Yarismasi’na 2005 yilinda katilan Bulgaristan, daha önce 2013 ve 2019 yillarinda yarismadan çekilmisti. Bulgaristan, 14 kez katildigi yarismada su ana kadar sampiyon olamazken, 5 kez Büyük Final’e yükseldi.

Katilimcilarin yarisma için ödedigi tutar 5 milyon pounda kadar çikiyor

Her ülkedeki yayinci yarismaya katilmak için ülkenin büyüklügüne göre ücret ödüyor. Rusya’nin yarismadan men edilmesinin ardindan bazi ülkelerden daha fazla ödeme yapmalarinin istendigi düsünülüyor. Yarismaya, büyük bir mali katki saglayan Rusya, Ukrayna’yi isgal ettikten sonra yarismadan ihraç edilmisti. Yayincilarin toplam maliyeti yaklasik 5 milyon pounda kadar çikiyor, ancak her bir katilimcinin tam olarak ne kadar ödedigi kamuya açiklanmiyor.

Son Eurovision’u Ukrayna kazanmisti

Italya’nin Torino kentinde geçtigimiz mayis ayinda düzenlenen Eurovision’u Ukrayna adina yarismaya katilan Kalush Orkestra kazanmisti. Eurovision yarisma organizatörleri, Ukrayna’daki Rus isgaliyle birlikte ülkedeki güvenlik endiselerinin ardindan 2023’te yapilacak yarismaya ev sahibi olmasi için, yarismanin 2’ncisi olan Ingiltere’ye teklifte bulunmus ve söz konusu teklif BBC tarafindan onaylanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile