Bulgaristan Seçimleri Için Mustafakemalpasa'da Sandik Kurulacak

Bulgaristan Seçimleri Için Mustafakemalpasa'da Sandik Kurulacak

Bulgaristan’in Bursa Konsolosu Evtim Rangelov ve Bursa Ticari Atasesi Lyubomir Lyubenov, Bulgaristan’da 9 Haziran’daki parlamento seçimleri öncesi Bursa’da oy sandiginin kurulacagi noktalarin basinda gelen Mustafakemalpasa’yi ziyaret etti.

Bulgar diplomatik misyonu, Mustafakemalpasa’daki soydaslarin 1 ay sonra sandik basina gidecegi Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde incelemelerde bulunurken, protokol ziyareti de yapan heyete BAL-GÖÇ Sube Baskani Hüseyin Arslan’da eslik etti.

Komsu ülke Bulgaristan’da 9 Haziran2024 tarihinde yapilacak erken parlamento seçimlerinde, kayitli seçmenin bulundugu Mustafakemalpasa’da bir kez daha sandik kurulmasi kararlastirildi.

Seçime hazirlik çalismalarini degerlendirmek üzere Mustafakemalpasa’ya gelen Bulgaristan’in Bursa Konsolosu EvtimRangelov ve Bursa Ticari Atasesi LyubomirLyubenov, oy verme isleminin yapilacagi Hamzabey Bilim ve Sanat Merkezi’nde seçim güvenligine iliskin incelemeler yapti.

Okulun fiziki ve teknik özellikleri hakkinda Hamzabey BILSEM Müdürü Bedrettin Katmer’den bilgiler alan Bulgar diplomat heyeti, BAL-GÖÇ Sube Baskani Hüseyin Arslan ve Sevketiye Mahallesi Muhtari ve BAL-GÖÇ Yönetim Kurulu Üyesi Murat Kurtulan ile birlikte Kaymakam Ahmet Altintas ve Belediye Baskani Sükrü Erdem’i de makamlarinda ziyaret etti.

Heyet, seçim güvenligi ve ihtiyaçlarin karsilanmasi noktasinda destek veren Kaymakam Altintas ve Baskan Erdem’e tesekkür etti.

6. kez sandik kurulacak

Bulgaristan seçimleri için tarihinde ilk kez, 11 Temmuz 2021’deki erken parlamento seçimlerinde sandigin kuruldugu Mustafakemalpasa’da, 9 Haziran 2024’teki seçimlerle beraber 6. kez oy verme islemi yapilacak.

BAL-GÖÇ Mustafakemalpasa Sube Baskani Hüseyin Arslan, seçimde oy kullanacak çifte vatandaslar için e-beyan sürecinin 14 Mayis’ta sona erecegini hatirlatarak; “Bu seçimlerde de çifte vatandaslik hakki bulunanlar, Bursa’ya gitmeden oylarini Mustafakemalpasa’da kullanabilecek. Çifte vatandaslarimizin seçim listelerinde yer almalari için 14 Mayis tarihine kadar internet üzerinden dilekçe doldurmalari gerekmektedir. Basvuru yapan kisilerin önceden seçmen listelerine dahil edilmesi oy kullanma sürecini kolaylastiracak. Vatandaslarimiz bu konu da subemizden yardim alabilir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile