Bulundurma Ruhsatli Tabanca Üzerinde Çikti, 'Bu Seferlik Affedin' Dedi

Aksaray’da bulundurma ruhsatli tabancayla polise yakalanan sürücü adli islemden kurtulmak için, “Bu seferlik affedin” diyerek ekiplere uzun süre dil dökerken, polis merkezine götürülmek istenen sürücü polis aracinda yeri de begenmedi.

Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yasandi. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde asayis uygulamasi yapan Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi ekipleri süphe üzerine 68 ADH 034 plakali kamyoneti durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü A.G.’nin (22) aracinda Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde arama yapan bekçi ve polis ekipleri araç içinde bir adet tabanca buldu. Bulunan tabancanin ruhsatli oldugunu belirten A.G. cüzdanindan ruhsat çikartarak ekiplere “Silah Bulundurma Ruhsati” uzatti. Tabancanin ruhsatli oldugunu, ancak tasima degil bulundurma ruhsati oldugunu belirleyen ekipler sürücüye bulundurma ruhsatli tabancanin tasinamayacagini belirterek adli islem yapmak istedi. Bu sirada islem yapilmamasini isteyen sürücü A.G. polis ekiplerine uzun süre dil döktü. Tabancayi yaglamak için aldigini ifade eden sürücü A.G., “Komiserim dükkandan daha yeni çiktim. Temizledim silahimi, üzerinde yag duruyor. Dükkanda temizliyorum silahi. Çünkü yag falan hepsi dükkanda. Komiserim yapmayin, bu seferlik affedin bir daha olmasin. Sizde haklisiniz, hiç itirazim yok. Sicilime bakabilirsiniz, silaha da bakabilirsiniz. Sadece tek sikintim temizledim eve götürüyorum” dedi.

Uzun süre dil dökse de islemden kurtulamayan sürücü ifadesi alinip adli islem yapilmak üzere polis merkezine götürülmek üzere polis otosuna davet edildi. Polis otosunda bindirilecegi yeri begenmeyen sürücü bu kez de yerini degistirmek için uzun süre dil döktü. Bundan da kurtulamayan sürücü polis otosunun arkasina bindirilerek adli islemler yapilarak ifadesi alinmak üzere polis merkezine götürüldü.

Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Bassavciliginca tahkikat baslatildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile