Bulutlar: 2,5 Yılda Ruhsatsız Yapılaşmaya Göz Yummadık

Bulutlar: 2,5 Yılda Ruhsatsız Yapılaşmaya Göz Yummadık

Erzurum`un Palandöken ilçesi Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, görev süresince geçmiş dönemde yapılan ihmallerin bedelinin kendisine ödettirilmek istendiğini söyleyerek, bunu kabul etmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Bulutlar, 2 buçuk yılda ruhsatsız yapılaşmaya göz yummadıklarının altını çizdi.

İçişleri Bakanlığı’nın hakkında inceleme başlatıldığı şeklindeki haberimiz üzerine Zaman ve Cihan Haber Ajansı Bölge Yayın Temsilcisi Ersin Demirci’yi makamında ziyaret eden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, soruşturma ve ruhsatsız inşaata yönelik çalışmalar hakkında bilgi verdi. Palandöken ilçe sınırları içerisinde ruhsatsız inşaatlara yönelik ciddi sıkıntı çektiğini belirten Bulutlar, "Göreve geldiğimin ilk günlerinde belediye sınırlarımız içerisinde ruhsatsız inşaatların tamamını tespit ettirip, fotoğraflarını çektirdim ve dosyalattım. İçerisine insan oturmamış olanlar hakkında derhal yıkım kararı alarak yıktırdım. Fakat içerisine insan yerleşmiş olanları ise incelemeye aldım. Gördüm ki; günah evlerde oturan vatandaşın değil, günah o inşaatları ruhsatsız yapan ve ona göz yumanların. Fakat şimdi onların hiçbiri ortada yok. Kısaca perşembenin gelişi çarşambadan belliydi." dedi.
Ruhsatsız inşaatlara yönelik bütün düşüncelerini müfettişlerle de paylaştığını kaydeden Bulutlar, şöyle konuştu: "Halkın oyları ile halk için bu göreve geldim. Sosyal belediyecilik anlayışımda insanları sokağa atmak yoktur. Kimse benden bunu istemesin. Göreve geldiğimden bu yana bir tane ruhsatsız inşaata izin verdiğimi ve yapımına göz yumduğumu bir Allah’ın kulu gösteremez. Hatta birçok alanı vatandaşımızın sosyal kullanınıma açtık, 10’a yakın alanda park yaptık. Son olarak Kayakyolu mevkiinde 32 dönümlük büyük bir alanı parka dönüştürerek çocuk oyun alanları, spor aletleri, yürüme yolları ve vatandaşın ailece oturup dinlenebileceği büyük bir park alanına dönüştürdük. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğiz."
Palandöken’e hizmet için durmadan çalışacaklarını kaydeden Bulutlar, "Vatandaş bizi hizmet için bu göreve getirdi. Biz de hizmetin en iyisini sunmak için çalışacağız. Bugüne kadar bu anlayışla hareket ettik, bundan sonra da devam edeceğiz. Başımız dik, anlımız ak." açıklamasında bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile