BUMİAD'dan İMO'ya Tebrik Ziyareti

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği Başkanı İlker Özaslan, İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanlığına yeniden seçilen Necati Şahin ve yönetim kurulu üyelerine tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Özaslan, ziyarette, İMO Bursa Şubesi'nin Bursa yararına söylem ve aktivitelerini yakından takip ettiklerini ve bundan sonra yapılacak çalışmalarda ortaklaşa hareket etmek istediklerini söyledi.

Kentsel dönüşüm sürecinde daha duyarlı bir kamuoyu oluşturmayı hedeflediklerini vurgulayan Özarslan, şunları kaydetti:

''Artık 'Ben yaptım oldu' söylemlerinin geride kalması gerekiyor. Bursa'nın 2023'te nüfusunun 5 milyonu aşacağı söyleniyor ve bu beraberinde ulaşım ve kentleşmeyi de getirecek. Deprem kuşağında olan Bursa'daki kaçak yapıların bir an evvel yıkılıp yerlerine sağlıklı binaların yapılması lazım. Bu kapsamda İMO, Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası'na büyük iş düşüyor. Biz de BUMİAD olarak akademik odalarla dayanışma içinde olmak ve Bursa'nın şehircilik anlamında daha iyi yerlere gelmesi için elimizden geleni yapmaya hazırız.''

Şahin ise kentsel dönüşüm ile ilgili oda olarak ciddi çalışmalar yaptıklarını, aynı zamanda üniversiteler ve diğer odalarla da işbirliği içinde bulunduklarını belirterek, ''Kentsel dönüşüm yasası çok kapsamlı bir yasa değil, bu yüzden bir çatı yasa çıkması gerektiğini ve kentin bir bütün olarak ele alınması gerektiğini söyledik. Planlama, altyapı ve ulaşım akslarının düzenlenmesinden sonra kentsel dönüşümün kent kimliğine ve mimarisine uygun olarak yapılması konusunda kapsamlı bir dosya hazırladık'' diye konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile