BUMKAL Ekibinden Uluslararasi Proje Basarisi

BUMKAL Ekibinden Uluslararasi Proje Basarisi

Yürüttügü çalismalarla çok sayida akademik ve bilimsel anlamda önemli çiktilar elde eden Bursa Uludag Üniversitesi Moleküler Kanser Arastirma Laboratuvari (BUMKAL), uluslararasi bir proje basarisina daha imza atti.

BUÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ferda Ari ve Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü’nden Dr. Nenad Jankovic’in yürütücü olarak yer aldigi ’Synthesis, Characterization and Anticancer Potential of Selected Biginelli Hybrids and Nanocomposites’ adli proje önerisi destek almaya hak kazandi. Proje, 2559-Sirbistan Cumhuriyeti Bilim, Teknolojik Gelisme ve Yenilik Bakanligi (NITRA) ile Ikili Isbirligi Destek Programi çerçevesinde 76 proje basvurusu arasindan kabul edilen 10 projeden biri olarak ilan edildi.

Çalismada Biyoloji Bölümü Moleküler Biyoloji Anabilim Dali Doktora sonrasi Arastirmaci Dr. Oguzhan Akgün, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’ndan Doç. Dr. Elif Ertürk ve Danisman olarak Prof. Dr. Engin Ulukaya’nin yani sira, Kragujevac Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümü’nden Dr. Jelena Petronijevic, Dr. Nenad Joksimovic ve Onkoloji ve Radyoloji Enstitüsü Deneysel Onkoloji Bölümü’nden Dr. Tatjana Stanojkovicarastirmaci olarak yer alacak.

Projenin Türkiye’deki ayagi Bursa Uludag Üniversitesi Moleküler Kanser Arastirma Laboratuvari’nda (BUMKAL) gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile