Burak Bektaş, Almanya’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Burak Bektaş, Almanya’da Son Yolculuğuna Uğurlandı

Almanya’da geçen hafta silahlı saldırı sonucunu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Burak Bektaş, dün Şehitlik camiinde kılınan cenaze namazı sonrası camiinin mezarlığına defnedildi.

Cinayetle ilgili ellerinde bu zamana kadar 41 bilgi bulunduğunu açıklayan Berlin polisi, olayın aydınlanması için bilgi veya ipucu verebilecek vatandaşa Berlin savcılığının 15 bin Euro ile ödüllendireceğini kaydetti.

Almanya 'nın başkenti Berlin 'de geçtiğimiz hafta Neukölln ilçesinde silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Burak Bektaş, Berlin 'deki Şehitlik Camii 'nde dün kılınan cenaze namazının akabinde toprağa verildi.

Cenaze namazında Türkiye 'nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu da bulunurken, cinayetten bir gün sonra Burak Bektaş 'ın ailesini ziyaret eden Türkiye 'nin Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat da cenazede yerini alan isimlerdendi. Cenazeye katılan Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı 'nın Başkan Yardımcısı Gürsel Dönmez ise Berlin 'e Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın kesin talimatıyla geldiğini belirterek, “Bizim insanımız dünyanın neresinde olursa olsun, onların acısını paylaşmak görevimiz. Berlin 'e gelmemizin sebebi de öldürülen gencimizin cenazesine katılmaktır. Alman makamları gerekli olan çalışmayı yapıyorlar.” dedi.

ŞİMDİYE KADAR 41 BİLGİ VAR
Berlin Polisi 'nin yaptığı açıklamaya göre bu zamana kadar cinayetle ilgili ellerinde 41 tane bilgi bulunuyor. Bulunan bilgileri tek tek araştırdıklarını ifade eden polis, zanlının yaklaşık 1,70 ila 1,80 boylarında, 40-60 yaşlarında olduğunu ve siyah kapuşullu veya koyu renkli bir şapka giydiğini bildirdi. Olayı gören vatandaşların (030) 4664 – 911601 numarayı aramasını rica eden polis, olayın aydınlanması için bilgi veya ipucu verebilecek vatandaşa Berlin savcılığının 15 bin Euro ödülü koyduğunu kaydetti.

Burak Bektaş geçtiğimiz hafta dört arkadaşıyla birlikte başkent Berlin 'in Neukölln ilçesinde gece saat 1.15 sularında önünden geçerken kimliği bu zamana kadar tespit edilemeyen bir şahıs tarafından silahlı saldırıya uğramıştı. Saldırıda Bektaş hayatını kaybederken biri Rus kökenli diğeri Arap kökenli olmak üzere iki arkadaşı da yaralanarak hastaneye kaldırılmıştı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile