Burç Okullarında Gurur Dolu Mezuniyet Töreni

Burç Okullarında Gurur Dolu Mezuniyet Töreni

Burç Eğitim Kurumları'na bağlı Özel Burç Çukurova Ortaokulu 2005 yılından bu yana 8.dönem mezunlarını başarılı geçen bir yılın sonunda gururla yolcu etti.

Gurur dolu mezuniyet töreninde, öğrenciler adına konuşma yapan Aslınur Işık, “Bizler Eğitim kurumlarımızda, ülkemizin maddi ve manevi değer yargılarına saygılı, eskinin güzelliklerini alarak yenidünyaya kapılar açan, hür düşünceli, kendisi ve çevresi ile barışık, seven ve sevilen bir gençlik olarak yetişmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Mezuniyet pastasını okul başkanı Ahmet Vefa Çomu ile Sosyal bilimler olimpiyatında Türkiye 1.si olan Tarık Emre Kırım ve ''Bu Benim Eserim'' adlı proje yarışmasına sundukları iki proje ile Türkiye 1.'si olan Enes Arı ve Oğuzhan Tok birlikte kestiler.

Burç Çukurova İlk ve Ortaokulu Müdürü İlhami Kara ise, okulun bu eğitim öğretim yılında elde ettiği başarılara dikkati çekerek, ''1993 Yılında Eğitim Öğretim hayatına başlayan Burç okullarımız, eğitimin gerçek amacı olan bireyi; olabileceği, çıkabileceği en güzel yerlere getirmeyi amaçlamıştır. 2005 yılından bu yana 8.dönem mezunlarını veren okulumuz; bu memleketi yurt edinmiş aynı bayrak, aynı kültür, aynı kader ve aynı geleceği paylaşan insanımıza, dünyanın en kıymetli değeri olan eğitim hizmetini vermektedir'' dedi.

“SBS PUAN ORTALAMASINDA FARK ATTIK”
İlhami Kara, öğrencilerinin gerek SBS, gerek sportif faaliyetler, proje ve kültürel yarışmalarda Adana’yı başarıyla temsil ederek, kendilerine büyük mutluluklar yaşattıklarını belirterek, şöyle devam etti:
'' 2012 SBS'de öğrencilerimiz Türkiye 2.ve 8. si olarak, Adana 1.2 ve 4. sü oldular. SBS puan ortalamasında okulumuz 449,728 puan ortalaması ile en yakın okula 15 puanlık bir fark atmış oldu. Bu yıl TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan “bu benim eserim” proje yarışmasında 2 projemiz Türkiye 1.si oldu. Sosyal bilimler olimpiyatlarında forum dalında öğrencimiz altın madalya kazanarak Türkiye 1.si oldu. Yine sporda ise 82 öğrencimiz il ve ülke düzeyindeki yarışmalarda madalya kazanarak okulumuzu ve ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler. Bu başarılarda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.''
Kara, bu dönemde okullarından 110 öğrenciyi mezun etmenin gururunu yaşadıklarını belirterek, ''Bu gurur, okulumuzun yapılmasında emeği geçen yönetim kurulu üyelerimizin. Bu gurur, kurulduğu günden bugüne; insanlığa faydalı olabilmek için fedakârca hizmet aşkıyla yanıp tutuşan eğitim kadromuzun. Bu gurur, destekleriyle bizlerin ayakta durmasını sağlayan siz değerli velilerimizin gururudur'' dedi.

Okul Müdürü İlhami Kara, mezun öğrencilerine de seslenerek, ''Sizden isteğim okulumuzdan aldığınız değerleri ömrünüz boyunca yaşamanız ve yaşatmanız. Ülkemizin yeniden büyük devlet olması yolunda hepinize önemli görevler düşüyor. Toplumun bağrına atılmış birer tohum gibi okulumuzdan aldığınız milli manevi değerlerimizi yaşatacağınıza inancım tam. Her biriniz gittiğiniz okullarda, hayata atıldığınızda, dünyanın dört bir tarafında bizim temsil ettiğimiz misyonun birer elçisi olacaksınız. Sevgiyi, hoşgörüyü, çalışmayı, fedakârlığı, vefayı, erdemi insanlığa yeniden hatırlatacaksınız. Sizlere bundan sonraki hayatınızda başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum'' diye konuştu.

Törende veliler adına bir konuşma yapan işadamı Hüseyin Çomu da, öğretmenlere teşekkür ederek haklarını helal etmelerini istedi. Çomu, bu okulda yetişen öğrencilerin ilim irfanla dopdolu olarak geleceğin dünyasına şekil vereceğine olan inancının tam olduğunu belirtti.

Öğrencilere de seslenen Çomu, ''Okulunuzun size verdiği değerleri hayatınız boyunca taşımanızı istiyorum'' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile