Burdur Belediyesi, Burdur Gölü'ne Dikkati Çekmek Amacıyla Geçen Yıl Temmuz Ayında Kente Gelen Sanatçı Tarkan İçin, Alaca Dokumalarından İpek Gömlek ve Fular Yaptırdı

Burdur Belediyesi, Burdur Gölü'ne dikkati çekmek amacıyla kente gelen sanatçı Tarkan için, Alaca dokuması ipek gömlek ve fular yaptırdı.

Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, gazetecilere yaptığı açıklamada, ünlü sanatçı Tarkan'ın geçen yıl temmuz ayında Doğa Derneği üyeleriyle Burdur'a geldiğini hatırlattı.

Burdur Gölü'nde su seviyesinde yaşanan düşüş nedeniyle kente gelen Tarkan ile görüştüğünü belirten Akkaya, ''Ziyaretin amacı Burdur Gölü'nü tanıtmak ve insanların dikkatini göle çekmekti. Ziyaret ani olduğu için o zaman böyle bir çalışma yapamamıştık. Şimdi Alaca dokuma atölyesinde çalışan bayanlarımız tarafından Tarkan için saf ipekten bir gömlek ve fular hazırlandı'' dedi.

Akkaya, hazırlanan gömlek ve fuların ileriki günlerde Tarkan'a gönderileceğini kaydetti.

Burdur Belediyesi Alaca Dokuma Atölyesi Sorumlusu Emel Erte ise Tarkan için 15 günde hazırlanan bordo renkli gömlek ve fuların saf ipekten yapıldığını söyledi.

Gömleği hazırlamadan önce menajerini arayarak Tarkan'ın ölçülerini aldığını anlatan Erte, ''Tarkan'ın kıyafetlerini inceledik, nasıl renk ve tarzı sevdiğini belirledik. Sonra üretime başladık. Gömlek ince ve tiril tiril oldu. Kıyafetleri Tarkan'ın şarkılarını dinleyerek yaptık. Bizim için diğer kıyafetlerden çok farklı oldu'' diye konuştu.

Muhabir: Gökmen Yüce / Güç Gönel

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile