Burdur'da İş Bankası Ormanı

Türkiye İş Bankası'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA'nın işbirliğinde 22 Aralık 2008'de başlattığı ve Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Burdur'da da "İş Bankası Ormanı" oluşturuldu

Türkiye İş Bankası'nın Çevre ve Orman Bakanlığı ile TEMA'nın işbirliğinde 22 Aralık 2008'de başlattığı ve Türkiye'nin en büyük kurumsal ağaçlandırma projelerinden biri olan "81 İlde 81 Orman" projesi kapsamında Burdur'da da "İş Bankası Ormanı" oluşturuldu.
İş Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre Büğdüz Ağaçlandırma Bölgesi'ndeki İş Bankası Burdur Ormanı'nda bugün bir tören gerçekleştirildi. Küresel iklim değişikliğine karşı en etkili önlemlerden biri olan orman alanlarını genişletme çalışmaları kapsamında İş Bankası'nın Burdur ile birlikte ağaçlandırdığı il sayısı 33'e, ağaçlandırılan alan ülke genelinde yaklaşık 615 hektara ulaşırken, dikilen fidan sayısı ise 1 milyonu aştı.
Türkiye İş Bankası'nın sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında başlattığı "81 İlde 81 Orman" kampanyası, TEMA ile Çevre ve Orman Bakanlığı işbirliğinde gerçekleştiriliyor. 2008 yılsonunda başlayan ve bir ağaçlandırma seferberliğine dönüşen proje kapsamında, İş Bankası'nın katkılarıyla önümüzdeki beş yıl içinde, üç bin futbol sahası büyüklüğünde (yaklaşık bin 500 hektarlık) alana iki milyonu aşkın fidan dikilmiş olacak. İş Bankası, dikilen fidanların dikim tarihinden itibaren beş yıl boyunca bakımını da
üstlenecek.
81 İlde 81 Orman Projesi kapsamında fidan dikimi tamamlanan iller şöyle: "Adana, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Düzce, Edirne, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kilis, Kütahya, Manisa, Mardin, Mersin, Sakarya, Sivas, Uşak, Yozgat"
(SB-SB-E)


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile