Burdur'da, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani Çalistayi

Burdur'da, Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani Çalistayi

Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Il Eylem Plani Çalistayi’nda konusan Burdur Valisi Ali Arslantas, “Çalistay sonunda 2022-2025 yillari arasinda kadina yönelik siddetle mücadele kapsaminda benimseyecegimiz politikalarin zemini olusturmayi hedefliyoruz” dedi.



Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü Konferans Salonunda düzenlenen program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi.

Siddet Önleme ve Izleme Merkezi Müdürü Pinar Dogan tarafindan yapilan Kadina Yönelik Siddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Plani sunumu sonrasi Vali Ali Arslantas ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Mehmet Simsek’in konusmasiyla çalistayin açilis programi son buldu. Çalistayin ikinci bölümünde teknik kurul üyeleri tarafindan sunumlar yapildi.

Yapilan çalistayin kadina yönelik siddetle mücadelede benimsenecek politikalarin zemininin olusturulacagini belirten Vali Arslantas, “Ülkemizde de ilki 2007 yilinda yürürlüge giren Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Ulusal Eylem Plani ve devaminda hazirlanan yerel eylem planlari ve üretilen sosyal politikalar da kadina yönelik siddetle mücadelede benimsedigimiz kamu politikalarinin yönünü göstermektedir. Gerçeklestirdigimiz Kadina Yönelik Siddetle Mücadele Yerel Eylem Plani Hazirlik Çalistayi sonunda, ilimizde 2022-2025 yillari arasinda kadina yönelik siddetle mücadele kapsaminda benimseyecegimiz politikalarin zemini olusturmayi hedefliyoruz. Siddetle mücadele kapsaminda; tüm taraflarin katkilariyla benimseyecegimiz yeni yol haritamizin, bizleri siddetsiz bir topluma daha çabuk ulastirabilecegine inaniyorum ” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile