Burdur'da Kurban Bayramı Tedbirleri

Burdur'da, vatandaşların Kurban Bayramı tatilini huzur ve güven içerisinde geçirmesi için bazı önlemler alındı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Kurban Bayramı tatili süresince karayollarında yoğun araç trafiğinin olacağı göz önünde bulundurularak, genel trafik düzenlemeleri yeniden gözden geçirilecek, ağır tonajlı araçların şehre giriş ve şehirdeki seyirlerinde denetlemeler artırılacak.

Halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekiplerine takviye yapılarak, araç-gereç ve yol güvenliği sağlanacak.

Kurban Bayramı tatili süresince içkili ve içkisiz mekanlar jandarma ve emniyet birimlerince denetlenecek.

Bayram tatili süresince halkın sağlık hizmetleri kesintisiz sürdürülecek. Olabilecek trafik kazaları ve kurban kesimi sırasında oluşacak yaralanmalar ile istenmeyen olaylara karşı İl Sağlık Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğince gerekli bütün sağlık önemleri eksiksiz alınacak.

Belediye Başkanlığınca toplu taşıma hizmetleri gözden geçirilerek, güzergahlar ve araç sayıları ihtiyaca göre planlanacak.

Vatandaşların içme ve kullanma suyu, çöp ve katı atıkların toplanması, cenaze hizmetlerinin gecikmeden karşılanması konusunda gerekli tedbirler alınacak.

Kurban satış ve kesim yerleri belirlenecek, kesim yerleri dışında kurban kesimine müsaade edilmeyecek.

Vatandaşların dini duyguları istismar edilerek kurbanların veya ekonomik değeri olan kurban unsurlarının başta FETÖ/PDY, PKK gibi terör örgütlerinin kullanımına aktarılmasına yönelik yasadışı faaliyetlerin takip edilmesi, önlenmesi ve halkın bu hususlarda aydınlatılması için ilgili kurumlarca her türlü önlem alınacak.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile