Burdur'da Mevlid-I Nebi Haftasi Programi Düzenlendi

Burdur Müftülügünce, Mevlid-i Nebi Haftasi dolayisiyla program düzenlendi.

MAKÜ Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin ardindan Kur'an-i Kerim tilaveti okundu.

Sinevizyon gösterimi sonrasinda konusan Burdur Valisi Ali Arslantas, insanligin en karanlik çagina bir günes gibi dogup dünyaya hak ve adaleti, hürriyet ve esitligi, insan onuruna yakisan yasama biçimini ögreten Hz. Peygamber'in dünyaya tesriflerinin yil dönümünü kutlamanin manevi hazzi içinde oldugunu söyledi.

Peygamber'e olan sevginin pekistirilecegi bu zamanlarin kardeslik duygularinin güç kazanacagi geceler ve günler olduguna isaret eden Arslantas, "Bugün insanligin ihtiyaci olan ve bizlerin tüm gücümüzle olusturmaya ugras verdigimiz adil, özgür dünyanin temel ilkelerini Hz. Peygamber'in ögretisinde görmekteyiz." ifadelerini kullandi.

Burdur Müftüsü Enver Türkmen de etkinligin bu yilki temasinin "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" oldugunu aktardi.

Hz. Peygamber'i örnek alarak aileye ve çevremizdekilere vefa gösterilmesi gerektigine deginen Türkmen, "Allah hepimizin yar ve yardimcisi olsun Mevlid-i Nebi Haftamiz mübarek olsun." dedi.

Programda, Ilahiyat Fakültesi ve Müftülük Ilahi Korosu tarafindan ilahiler söylendi.

Ayrica hafta kapsaminda açilan Güzel Sanatlar Lisesi Resim Ögretmeni Yasar Yapici Nalci tarafindan hazirlanan Esma-i Hüsna sergisi, Yukari Pazar'daki tarihi sehir kulübünde ziyaret edilebilecek.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile