Burdur'da Meydanda Unutulan Çanta Panige Neden Oldu

Burdur'da Meydanda Unutulan Çanta Panige Neden Oldu

Burdur’da Cumhuriyet Meydani’nda unutulan çantadan süphelenen trafik polislerinin ihbari üzerine çevrede güvenlik önlemi alinarak uzman ekip tarafindan patlatilmak üzere olan çantanin sahibi olay yerine gelince gerçek ortaya çikti, patlatma islemi iptal edildi.

Olay, saat 10.20 siralarinda Burdur merkez Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklesti. Edinilen bilgilere göre, meydanda uygulama yapmak için görev alan trafik ekipleri meydanda bulunan bankin üzerinde sahipsiz bir çanta buldu. Olaydan süphelenen trafik ekipleri durumu merkeze bildirdi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida polis ve bomba imha uzmani sevk edilirken meydanda serit çekilerek güvenlik önlemi alindi. Ayni esnada Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarini geriye dönük olarak izleyen polis ekipleri, kameralardan çantayi birakip oradan uzaklasan arabanin plakasini bularak takibe aldi.

Olay yerine gelen bomba imha uzmani hazirliklarini sürdürürken çantayi orada birakan aracin sahibi S.K. polis ekipleri tarafindan bulunarak olay yerine getirildi.

Burada polislere durumu anlatan S.K., 12’nci sinif ögrencisi oglu M.E.K.’nin (17) bisikletiyle dershaneye gittigi esnada bisikletten düstügünü ve buraya oturarak kendisini aradigini, kendisinin de araciyla gelip oglunu ve bisikleti alarak oradan ayrildigini ama çantayi orada unuttugunu söyledi.

Polis ekipleri esliginde açilan çantadan ders kitaplari çikinca durumun yanlis anlasilmadan ibaret oldugu ortaya çikti. Bunun üzerine güvenlik önlemlerini sonlandiran ekipler normale döndü.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile