Özel bir danışmanlık şirketi tarafından, Nimet Güvener konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Uğurel, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hamdi Özcan, sera işletmelerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Seminerde firmanın Genel Müdürü Önder Çelik, örtü altı tarım uygulamaları, kesme çiçek ve desteklemeleri hakkında bilgi verdi.
Program sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Çelik, bölgede seracılığın her geçen gün daha fazla ilgi gördüğünü, değişen iklim koşullarının da çiftçileri, kontrol edilebilir tarıma yönelttiğini anlattı.
Tüketim talebinin, sürekli üretime mecbur hale getirdiğine dikkati çeken Çelik, 'Tüketicinin, 12 ay yaş meyve ve sebze yeme arzusunun artması ve aynı zamanda da kesme çiçekte ihracat potansiyelimizin artmasından dolayı hem kesme çiçekçilik hem de örtü altı tarımda 12 ay boyunca sebze yetiştiriciliği önem kazanmıştır.' dedi.
Kesme çiçek konusunda bölgenin avantajlı olduğunu ifade eden Çelik, Antalya'daki yetiştiricilerin, 12 ay boyunca yurt dışına çiçek tedarik etmekte zorlanması nedeniyle Burdur'un devreye girerek avantaj elde edeceğini dile getirdi.
Seracılık konusunda bölgenin talebe cevap verecek niteliğe sahip olması nedeniyle öne çıkan avantajlarını aktaran Çelik, 'Bu bölgede toprak kirliliğinin az olması, yazlık üretime elverişli bir iklim taşıması, güneş nem oranının iyi düzeyde olması ve 12 aylık periyotta ihracat talebine cevap verebilecek konumda olması, bölgenin seracılık faaliyetini artıracaktır.' diye konuştu.
Burdur'da Seracılık Anlatıldı
Karamanlı Belediyesinin organize ettiği seminerde, seracılık, seracılığın avantajları ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK), Kırsal Kalkınma İçin Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPARD) programı kapsamında verilen desteklemeler anlatıldı.