Burdur'da Trafik Denetiminde Sürücülere Ceza Yagdi

Burdur'da Trafik Denetiminde Sürücülere Ceza Yagdi

Burdur’da Emniyet Müdürlügü Trafik Birimi ekipleri tarafindan hafta boyunca yapilan ’radarla hiz denetimi’ ve ’yük tasiyan araçlara yönelik’ denetimlerde, kurallara uymayan sürücülere ceza uygulandi.

Bin 18 araç ve sürücüsünün kontrol edildigi denetimlerde; 282 araca/sürücüsüne "yönetmelikte belirtilen hiz sinirlarini yüzde 10’dan yüzde 30’a kadar asmak" suçundan, 63 araca/sürücüsüne "yönetmelikte belirtilen hiz sinirlarini yüzde 30’dan yüzde 50’ye kadar asmak" suçundan, 15 araca/sürücüsüne "yönetmelikte belirtilen hiz sinirlarini yüzde 50’den fazla asmak" suçundan ceza uygulandi.

Denetimlerde ayrica 6 araca/sürücüsüne "kamyon, çekici ve otobüslerde, takograf, taksi otomobillerde ise taksimetre bulundurmamak, kullanmamak veya kullanilir sekilde bulundurmamak" suçundan, 2 araca/sürücüsüne "yasal sinirlarinin üzerinde alkollü araç kullanmak" suçundan ceza yazildi. Karayollari Trafik Kanunu’nun diger ilgili maddelerinden 21 olmak üzere, toplam 389 araca/sürücüsüne idari para cezasi uygulandi; 13 araç ise trafikten men edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile