Burdur'da Trafik Haftasi 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz' Farkindalik Kampanyasi Ile Kutlandi

Burdur'da Trafik Haftasi 'Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz' Farkindalik Kampanyasi Ile Kutlandi

6-12 Mayis Trafik Haftasi çerçevesindeki “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” farkindalik kampanyasi ile düzenlenen programda konusan Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Son verilere göre Burdur’da 147 bin 858 araç bulunmaktadir. Bu sayi degerlendirildiginde her 2 kisiye 1 araç düstügü anlasilmaktadir” açiklamasinda bulundu.

Içisleri Bakanligi tarafindan trafik düzeni ve güvenliginin saglanmasi, kara yollarini kullananlarin trafik kurallarina uymalari yönündeki farkindaliginin artirilmasi amaciyla bu sene “Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz” mottosuyla kutlanan Trafik Haftasi çerçevesinde, Cumhuriyet Meydani’nda program düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin söylenmesi ile baslayan program, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’in açilis konusmasi ile devam etti. Programda konusan Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, “Ülkemizde her yil Mayis ayinin ilk Cumartesi günü Karayolu Trafik Güvenligi Günü, bugünü takip eden hafta ise Karayolu Trafik Haftasi olarak degerlendirilmektedir. Birçok yönü ile hayatimizin merkezinde yer alan trafik, bir yasam belirtisi oldugu kadar günümüz dünyasina ne yazik ki insan hayatini tehdit eden küresel bir sorun haline gelmistir. Dünya Saglik Örgütü tarafindan halk sagligi sorunu olarak tarif edilen trafik kazalari, dünyada her yil ortalama 1 milyon 350 bin kisinin hayatini kaybetmesine, yaklasik 78 milyon insanin da yaralanmasina sebep olmaktadir” dedi.



Burdur’da her 2 kisiden 1’i araç sahibi

Ildeki sanayilesme ve kentlesmeye paralel olarak artan nüfus artisinin trafikteki araç sayisinin artmasini beraberinde getirdigini dile getiren Bitirik, “Son verilere göre Burdur’da 147 bin 858 araç bulunmaktadir. Bu sayi degerlendirildiginde her 2 kisiye 1 araç düstügü anlasilmaktadir. Kent Güvenlik Yönetim Sistemi verilerine göre 2022 yilinda ilimize 8 milyon 928 bin araç girisi, 8 milyon 526 bin araç çikisi olmus olup, 2023 yilinda su ana kadar 2 milyon 573 bin araç girisi, 2 milyon 529 bin araç çikisi olmustur. Tüm özverili çalismalara ragmen ne yazik ki bir yil içerisinde Burdur’da 957 adet yaralamali, 12 adet ölümlü trafik kazasi gerçeklesmis olup, bin 475 vatandasimiz yaralanmis, 12 vatandasimiz hayatini kaybetmistir” açiklamasinda bulundu.

Konusmanin ardindan Trafik Haftasi ile ilgili resim siir ve kompozisyon yarismalarinda dereceye giren ögrenciler tarafindan okunan siir ve kompozisyonun ardindan ödül törenine geçildi. Vali Ali Arslantas, ödüllerini takdim ettigi ögrencileri tebrik etti.

Daha sonra Vali Arslantas ve protokol üyeleri tarafindan kurdele kesilerek Cumhuriyet Meydani’na kurulan stantlarin açilisi yapildi. Açilisi yapilan stantlari gezen protokol üyelerine bilgilendirilme yapildi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki programin ardindan protokol üyeleri, ögrenciler, polisler ve jandarma ekipleri kortej olusturarak Özgürlük ve Demokrasi Meydani’na kadar farkindalik yürüyüsü gerçeklestirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile