Burdur'da Yeni 'İçkili Yerler' Belirlendi

Burdur kent merkezinde yeni içki ruhsatı alınabilecek alanlar belirlendi.

Burdur Belediyesi ekim ayı meclis toplantısında, kent merkezinde yeni içkili bölgelerin belirlenmesi konusu görüşüldü. Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz'in il dışında olması nedeniyle meclisi üyesi Burhan Cahit Karakurt'un başkanlık yaptığı toplantı, eylül ayı faaliyet raporunun okunmasıyla başladı.

Daha sonra Burdur'da yeni içkili bölgelerin tespiti konusu görüşüldü ve Serenler Oteli ile Sofra Aile Restoranı arasında kalan bölge, Plaj Evleri, Değirmenler Vadisi olarak adlandırılan Susamlık Tepesi ve civarı, Hükümet Caddesi olarak bilinen Berberoğlu Pasajı'nın arka bölümü, Kışla Caddesi'nin bir kısmı, Bucaklılar Lokali'nin bulunduğu ve eski Beşiktaşlılar Lokali'nin de olduğu sokak, Gazi Caddesi ve İstasyon Caddesi ile Yukarı Pazar'da bulunan Eski Şehir Kulübü, yeni içkili bölge olarak oy çokluğuyla kabul edildi.
Meclis üyesi Karakurt, toplantıda yaptığı konuşmada, alkollü yer bölgesi belirlenmesi konusunun belediye meclisinin görevleri arasında olduğunu söyledi.

Belediye meclisinin bu görevini yerine getirmek amacıyla mecliste üyesi bulunan tüm partilerden komisyon oluşturduğunu belirten Karakurt, şöyle konuştu:
"Burdur Belediyesi, 30 Mart sonrasında yaptığı çalışmalarla toplumun her kesime eşit yakınlıkta olduğunu kanıtlamıştır. Ruhsat verme yetkisine sahip kurum olarak belediyemiz, açılacak mekanların şartlarını birinci sınıf lokanta standartları ile düzenlenmiştir. Ayrıca alkollü mekanların açılması, binalarda yaşayanların tamamının izni ile mümkün olacaktır. Burdur Belediyesi huzur ve güven şehri olan Burdur'un bu özelliğini olumsuz yönde etkileyecek hiçbir harekete izin vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile