İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, yaptığı açıklamada, eğitimin içeriğinin uygulamalı ve teorik bilgilerden oluştuğunu, genel olarak toplumda ilk yardım bilincinin ve ilk yardım becerisinin artması gerektiğini söyledi.
Burdur'da her köyde okul ve sağlık tesisinin olmadığını işaret eden Şenbayram, ''Ama her köyde devlet görevlisi olarak muhtarlarımız ve imamlarımız bulunmaktadır. Dolayısıyla muhtar ve imamlarımız, o köyün kanaat önderleri, fikirlerine danışılan akil kişi konumundadır. Bu sebeple eğitim verdiğimiz muhtar ve imamlarımız, görev yaptıkları köylerde hem bilgilendirici, eğitici konumunda olacak hem de acil bir durumda hemen vakaya müdahale edebilecek yeteneğe sahip kişiler olacaklar'' dedi.
Burdur'da etkili bir 112 Acil Servis ağı bulunduğunu vurgulayan Şenbayram, ''Ancak ne kadar hızlı bir 112 servisimiz olursa olsun, maalesef köylerde bazen öyle vakalar oluyor ki anında müdahale edilmesi gerekir. İşte o 1-2 dakikada müdahale edilmesi gereken olaylarda eğitim verdiğimiz muhtar ve imamların devreye girmesini bekliyoruz. Sadece devreye girmelerini değil, köydeki insanlara da bildiklerini aktarmalarını bekliyoruz'' diye konuştu.
Programda Çavdır'daki köylerde görev yapan muhtar ve imamlara, görevli personel tarafından ilk yardım eğitimi verildi.
Muhabir: Murat Çoban
Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Burdur Sağlık Müdürlüğü'nün Hayata Geçirdiği ''biz Gelene Kadar Size Emanet'' Projesi Kapsamında Çavdır İlçesindeki Köy Muhtarlarına ve İmamlara Eğitim Verildi
Burdur Sağlık Müdürlüğü'nün uygulamaya geçirdiği ''Biz Gelene Kadar Size Emanet'' projesinin üçüncü ayağı, Çavdır ilçesinde uygulamaya konuldu.