Burdur'u Antalya'ya Baglayan Yollarda Jandarmadan Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Burdur'u Antalya'ya Baglayan Yollarda Jandarmadan Helikopter Destekli Trafik Denetimi

Burdur’da Il Jandarma komutanligi ve Il Emniyet Müdürlügünce helikopter destekli trafik denetimi gerçeklestirildi.

Yaz aylarin gelmesiyle yol denetimlerinin arttigi Burdur merkezini Antalya’ya ve Isparta’ya baglayan karayollarinda, 10 ayri uygulama noktasi olusturuldu. Toplamda 72 personelin katildigi denetimlere, Jandarma Genel Komutanligina ait "Sikorsky" tipi helikopterdeki 7 personel de havadan destek verdi.

Helikopterle yapilan denetime Burdur Valisi Ali Arslantas, Il Jandarma Komutani Albay Mustafa Güder, Il Emniyet Müdürü Ümit Bitirik de katildi.

Burdur Valisi Ali Arslantas, yaz aylarina girilmesi ve okullarin tatil olmasi nedeniyle ülke genelindeki trafik yogunlugunda artis oldugunu söyledi.



Su anda tatille çikanlarin da yollardaki yogunlugu artirdigini belirten Vali Arslantas, Burdur’un kavsak noktasinda bulundugunu, plaka tanimlama sistemi verilerine göre ilden yilda yaklasik 12 milyon araç geçtigini aktardi. Denetimlere havadan helikopterle de destek verdiklerini vurgulayan Vali Arslantas, "Ekiplerimizin çalismasini, trafik akisini, hem Karacaören hem de Bucak ilçemizden görmüs olduk" dedi.

Yolculuga çikacak vatandaslara tavsiyelerde bulunan Arslantas, söyle konustu: "Yola çikmadan önce araçlarinin bakimlarini iyi yaptirsinlar, kendi fiziksel ve psikolojik durumlarini gözden geçirsinler. Yorgun yola çikmasinlar, kafalari herhangi bir seyle mesgulse araç kullanmasinlar. Alkollüyken asla direksiyona geçmesinler. Yola çiktiktan sonra trafik isaret ve isaretçilerine, trafik polislerinin gösterdigi trafik akis sistemine uysunlar. Yolculugun ardindan tatilin keyfini aileleriyle ve çocuklariyla yasasinlar. Çünkü biz onlari çok seviyoruz".
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile