Burdur Valiliginden Diyaliz Sonrasi Rahatsizlanan Hastalarla Ilgili Açiklama

Burdur Valiliginden Diyaliz Sonrasi Rahatsizlanan Hastalarla Ilgili Açiklama

Burdur Valiligi, diyaliz isleminin ardindan evlerinde rahatsizlanan 31 hastanin hastaneye çagrilarak ilk müdahalelerinin yapildigini, 23 hastanin çevre hastanelere sevk edildigini, olayla ilgili adli ve idari tahkikat baslatildigini açikladi.

Burdur Valiliginden yapilan açiklamada, "Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Ünitesinde 25 Mayis 2024 Cumartesi günü toplam 31 hasta diyalize girmistir. Diyaliz islemi tamamlanip eve nakli saglanan hastalardan bazilarinin bas dönmesi, mide bulantisi, suur bulanikligi ve nakil aracindan inememe tarzi sikayetleri ile hastaneye basvurmalari üzerine, gün içerisinde diyalize giren tüm hastalara ulasilarak, hastaneye geri çagrilmistir. Geri çagrilan 31 hastaya Burdur Devlet Hastanesi Acil Servisinde ilk müdahaleleri yapilarak, 8’i Antalya ili, 4’si Afyonkarahisar ili, 3’ü Isparta ili, 4’ü Bucak ilçesi ve 4’ü sehir merkezinde bulunan özel diyaliz merkezi olmak üzere toplam 23 hasta çevre hastaneler ve diyaliz merkezlerine sevk edilmistir.

Önlem olarak Burdur Devlet Hastanesi Diyaliz Merkezi kapatilmis, adli ve idari tahkikat baslatilmistir. Süreç ve hastalarin durumu yakindan takip edilmekte olup, tedavileri devam eden hastalarimiza acil sifalar diliyoruz" denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile