Burdur Valisi Tapsız Açıklama Yaptı

Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Salda Gölü için hazırlanan yönetim planı doğrultusunda spor, eğlence ve otel alanlarında uygulamalar yapılacağını söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve İl Spor Müdürlüğü tarafından Yeşilova ilçesinde düzenlenen Salda Gölü Gençlik Kampı'nı ziyaret eden ve gençlerle bir araya gelerek sohbet eden Tapsız, daha sonra çadırları inceledi.

Vali Tapsız, burada yaptığı açıklamada, gençlik kamplarının çocukların sosyal gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Kamplarda çocukların sabrı, hoşgörüyü, kendilerine güveni ve birlikte yaşama duygusunu öğrendiklerini ifade eden Tapsız, kampların aynı zamanda spor ve yüzme eğitiminin alındığı yerler olduğunu kaydetti.

Kampların çocukların yoğun eğitim temposundan ve sınav stresinden uzaklaşarak rahatladıkları mekanlar olduğunu vurgulayan Tapsız, önümüzdeki dönemde gençlik kampının daha modern bir yapıya kavuşturulacağını söyledi.

Vali Tapsuz, sadece kamp alanının değil Salda Gölü'nün tamamı için Göl Yönetim Planı hazırladıklarını bildirerek, ''Salda Gölü'nde yönetim planı doğrultusunda spor, eğlence ve otel alanlarında uygulamalar yapılacak. Aynı zamanda Salda Kayak Merkezinde yapılacak ilave yatırımlarla hem kış hem de yaz mevsiminde bölgenin aktif olması sağlanacak'' dedi.

Salda Gölü'nün doğal plajları ve suyunun temizliğiyle turizm merkezi olmaya elverişli bir yapısının olduğuna işaret eden Tapsız, göle yapılacak yatırımlarla bu özelliğin ön plana çıkartılacağını kaydetti.

Salda Gölü'nde yüzer havuz projesinin de yapılacağını anlatan Tapsız, ''Aynı şekilde Burdur Gölü'nde ahşap malzemeden imal edilecek, dubaların üstünde duran, çardak şeklinde hazırlanan yüzer kafeterya yapmayı düşünüyoruz. Bütün bu yatırımların projeleri hazırlanıyor'' diye konuştu.

Tapsız, kamptaki gençlere yemek dağıttıktan sonra onlarla birlikte yemek yedi.

Muhabir: Volkan Poliçe

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile