Burdur Valisi Nurettin Yılmaz’ın Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu’nu ziyaretinde, ilçe ile ilgili bilgi aldı.Kaymakam Hacıbektaşoğlu, Burdur’un en büyük ilçesi Bucak’ın 1926 yılında ilçe olduğunu, bin 436 metrekare yüzölçümü, 38 bin 500 merkez nüfusu, 63 binin üzerinde toplam nüfus bulunduğunu belirtti.
33 köy ve 5 beldeye sahip olan ilçenin büyük bölümünün ormanlardan oluştuğunu kaydeden Hacıbektaşoğlu, “Bucak sanayileşen bir ilçe, ilçede 125 fabrika, 4 binin üzerinde küçük sanayi, 7 bin 500 işçi, 300 bin dekarın üzerinde tarımsal saha bulunurken büyük bir bölümünde tahıl üretimi yapılmaktadır. En önemli gelir kaynaklarından biri süttür.31 bin büyükbaş süt hayvanından yaklaşık günlük 120 ton civarında süt üretimi yapılıyor. Bucak vergide geçen yıl 134 milyon TL, tahakkuk eden vergiyi bu yıl ilk altı ayında 100 milyon TL yi geçmiş durumdadır” dedi.
Hacıbektaşoğlu Bucak’ta sanayinin 1960 yılında nakliyecilik ile başladığını, nakliyeciliğe paralel olarak diğer sahalarını geliştirdiğini, 1970’li yıllarda 2 bin beş yüz kamyon oluşumu ile sanayinin diğer kollarında gelişmeyi arttırdığını, yine 1970 yıllarda plastik sanayinin başladığını, 1980’li yıllarda çelik iskele ve 1990’lı yıllarda da mermer üretimine başlanıldığını belirtti.
Hacıbektaşoğlu, “Şu an Bucak’ta mermer ocaklarında ve fabrikalarda dahil kullanılan tüm makine imalatı ilçemizde yapılmakta iç ve dış piyasada pazarlanmaktadır. Bucak’ta çimento, maden mermer, maden ve makine olmak üzere yıllık 200 milyon dolara yakın ihracat yapılmaktadır” dedi.
Hacıbektaşoğlu, Bucak’ta Karacaören ve Onaç olmak üzere iki tane barajın bulunduğunu, Onaç Barajı’nın 19 bin arazi üzerinde kuru üretimden sulu üretime geçmesini sağladığını, Karacaören Barajı’nda ise iki hidroelektrik santralinde elektrik üretimi yapıldığını belirtti.
Eğitimde Burdur ile paralel olarak, eğitim öğretimde ilçe olarak çok başarılı olduklarını söyleyen Hacıbektaşoğlu, şunları söyledi: “Bucak’ta 13 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisi, 900 e yakın öğretmen 10 lise, 19 ilköğretim okulu eğitim öğretim faaliyetlerimiz devam ediyor. İlçemizde üç yüksek okulumuz bulunmakta. Bu rakam gelecek yıl Sağlık Meslek Yüksek Okulu’nun da açılması ile dörte yükselecek. Bu yıl ikinci öğretime yerleşenler kesin olmamakla birlikte 6 binin üzerinde üniversite öğrencisi bulunmaktadır. Yüksek okullarımızın tamamı, ilköğretim okullarının da çoğunu hayırseverler iş adamlarımız yaptırmış, ilçemizde bulunan rehabilitasyon merkezi, hastane binasının bir kısmı hayırsever iş adamlarımız tarafından yaptırılmıştır. Ayrıca eğitim öğretimde 4+4+4 içen gerekli tedbirlerin alındı. Okullarımız eğitime ve öğretime hazır haldedir.” Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu Bucak’ta işsizliğin olmadığını 2008 yılında dünyada ve ülkemizde daralma yaşanmış olsa bile Bucak’ta işsizlik yaşanmadığını çoğu mermer fabrikalarının işçi bulamadığı için gece üretimi yapamadığını, her geçen gün belediye hoparlöründen fabrikaların işçi alım ilanları verdiğini söyledi.
2006 yılında başlayan Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları başladığını anlatan Hacıbektaşoğlu, 185 hektar sahada oluşturulan OSB bölgesinin yüzde 90’ının Bucak’lı firmalara tahsis edildiğini, OSB bölgesinde talebi karşılayamadıklarını, Islah OSB bölgesi çalışmalarına başlanıldığını kaydetti.
Mevcut yatırımlar ve ilçenin sorunlarını da dile getiren Kaymakam Osman Hacıbektaşoğlu, “İlçemizde Islah OSB çalışmaları sürdürülmektedir. Ayrıca ilçemiz içerisinde bulunan dere ıslah çalışmalarının büyük bir bölümü tamamlanmasına rağmen sürmektedir. Arıtma tesisi ihalesi yapıldı. Bazı köylerimizde taşkından koruma ve gölet çalışmalarımız sürüyor. Çamlık göletinin devreye girmesi ile Çamlık bölgesinde seracılık ve çiçekçilik gelişeceğini bölgeye büyük bir ekonomik katkı sağlayacak. Adliye Sarıyı tamamlanmak üzere. Yeni 150 yataklı Bucak Devlet Hastanesi inşaatı başlamıştır” diye konuştu.
Bucak Kaymakamı Osman Hacıbektaşoğlu’nun ilçe ile ilgili verdiği bilgilerden sonra açıklama yapan Burdur Valisi Nurettin Yılmaz, “Bucak’ta eğitim oranı yüzde yüzü bulmuş. Eğitim oranı yüksek. Eğitime katkı veren herkesi tebrik ediyorum. Bucak’ta otomotiv sektörü çok gelişmiş, gelişen bu sektörü daha da ileriye taşımamız gerekiyor. Ayrıca kamyonculuk, nakliyecilik bir çok ilin önde gelen sektörü durumunda bu sektöründe daha da geliştirilmesi için çalışacağız. Ayrıca okulların eğitimi yanı sıra sanayi de çalışan gençlerimizin eğitimi de çok önemli, çıraklarımız sadece vida sıkmak değil, iş ahlakı kültürünü sürdürdüğü sürece de bu sektör kaybolmaz, yeni değerler kazanır” dedi.
Vali Yılmaz Bucak Kaymakamlığı ziyaretinden sonra belediyeyi ziyaret etti. Bucak Belediye Başkanı Ramazan Ayaz ve çalışanlar tarafından karşılanan Vali Nurettin Yılmaz, Bölgesel Amatör Küme maçlarına hazırlanan Bucak Belediyesi Oğuzhansporlu sporcular ile sohbet ederek maçlarında başarılar diledi. Daha sonra Organize Sanayi Bölgesine geçen Vali Nurettin Yılmaz Organize Saniyi Bölgesindeki incelemelerde bulundu .
Burdur Valisi Yılmaz İlçe Ziyaretlerini Sürdürüyor
Son Valiler Kararnamesi ile Burdur’a atanan Nurettin Yılmaz ilçe ziyaretlerini sürdürüyor.