Burhaniye Bahadınlı Köyünde Tarihi İpek Bayrak

Burhaniye Bahadınlı Köyünde Tarihi İpek Bayrak

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Bahadınlı köyünde 80 yıllık ipek bayrak ilgi çekiyor

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Bahadınlı köyünde 80 yıllık ipek bayrak ilgi çekiyor. Köy gençlerinin düğün ve sünnet törenlerinde çektiği ipek bayrağı köyün o günkü genç kızlarının işledikleri bildirildi.
İlçeye 9 kilometre uzaklıkta ve 720 nüfuslu Bahadınlı köyündeki 80 yıllık ipek bayrak ilgi çekiyor. Köydeki iki bayrağın da ipekten yapıldığını belirten köy muhtarı Hüseyin Kuru, tarihi bayrağın en iyi şekilde korunduğunu söyledi. Muhtar Kuru, tarihi bayrağın köyün o günkü genç kızları tarafından işlendiğini bildirdi. Köyde düğün ve sünnetlerde bayrak kullanıldığını belirten muhtar Hüseyin Kuru, "Bayrağı o günün genç kızları işlemiş. Gençlerimiz onu gözleri gibi koruyor. İkinci bayrağımız da 10 yıl önce yaptırıldı" dedi.
Bayrakları düğün ve sünnet törenlerinde kullandıklarını belirten bayraktar İsmail İnal" Köyde ipek bayrak bulundurma geleneğinin devam ediyor. Düğün ve sünnetlerde çektiğimiz bayrağı sandıkta saklıyoruz. İpek bayrağımız ile övünüyoruz" dedi. Köyün eski imamı Mustafa Demir de tarihi ipek bayrağın köyün simgesi haline geldiğini söyledi. İpek bayraklar son olarak Fethullah Demir'in oğlu Mustafa Demir'in sünnet töreninde kullanıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile