Burhaniye'de Organik Ürünler Çiftçileri Sevindirdi

Burhaniye'de Organik Ürünler Çiftçileri Sevindirdi

Burhaniye ilçesinde, Kirtik Köyü Organik Tarim ve Turizm Dernegi çatisi altinda bir araya gelen 52 çiftçinin ürettigi organik ürünler ilgi gördü. Burhaniye Pazarinda Mayis ayindan bu yana satis yapan vatandaslar, organik ürünler sayesinde ceplerinin para gördügünü söylediler.

Ilçe merkezine 17 kilometre uzakliktaki Kirtik Mahallesinde 10 yil önce baslatilan organik üretimden olumlu sonuç alinirken, ilçe pazarina getirilen ürünlerde büyük ilgi gördü. Ilçe Pazarinda kendilerine ayrilan bölümde ürünlerini satan vatandaslar, ilgiden memnun olduklarini söyledi.

Pazarda organik sebze ve meyve sattiklarini anlatan üretici Muharrem Zengin, “Mayis ayindan bu yana satis yapiyoruz. Bu günlerde ürün çesidimiz azaldi. Ancak, yaz boyunca iyi para kazandik. Pazara ne getirdiysek hepsi satildi. Organik üretime devem edecegiz” dedi.

Ismail Deniz de, “Biz organik üretimden çok memnunuz. Hele, geçtigimiz yaz ürünler çok para yapti. Taze fasulyenin kilosunu 30 liradan sattik. Daha ne olsun. Organik ürünler sayesinde cebimiz para gördü. Köyümüzde 52 aile organik üretim
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile