Burhaniye’deki Eğitimcilerden Dernek Ziyareti

Burhaniye’deki Eğitimcilerden Dernek Ziyareti

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürü Vekili Zekeriya Eşkikara ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin, Körfez Romanlar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Lokalini ziyaret etti.

Roman vatandaşların, Halk Eğitim Kurslarına Katılmalarını isteyen Müdür Vekili Zekeriya Eşkikara, Gazi İlkokulu’nun boş sınıflarında kurslar açmayı planladıklarını söyledi.

Roman vatandaşlarla sohbet eden Zekeriya Eşkikara ve Karanfil Bilgin, bütün çocukların okutulmalarını istedi. Dernek kurdukları için kendilerine teşekkür ettiğini anlatan Zekeriya Eşkikara, “Her zaman çocukları okutun. Sizin çocuklarınız da öğretmen olsun doktor olsun. Bunun önünde bir engel mi var. Yeter ki siz çocukları okutun. Dernek kurduğunuz için de sizlere ayrıca teşekkür ederim. Halk Eğitim Merkezinin açtığı kurslara katılın. Sizlerin istediğiniz dallar da kurslar açmaya hazırız. Gazi İlkokulunun boş sınıflarında kurslar açmayı planlıyoruz. Eğitim alan arkadaşlar daha kolay iş bulmaktadır” dedi.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Karanfil Bilgin de, “İlçemizde kurs sayısı ve çeşidini artırmak için çalışıyoruz. Açtığımız kurslara katılmanızı istiyoruz. Her zaman Halk Eğitimi Merkezine bekliyoruz” dedi.

Derneğin Başkan Yardımcısı Bayram Çekiç de, müdürlere teşekkür etti. Çocuklarını okutmak istediklerini bildiren Çekiç, “Sizleri derneğimizde görmek bizi sevindirdi. Bizim arkadaşlarımız işsiz olduğu için mevsimlik işçi olarak dışarıya gitmek zorunda kalıyorlar. Bu nedenle bazı aksamalar olmaktadır. İş konusunda sıkıntılarımız var. Çocuklarımızı okutmak istiyoruz. Okuldaki eğitimden de çok memnunuz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile