Büro Memur-Sen Açiklamasi 'Siddete Karsi Bütün Memurlar Korunsun'

Büro Memurlari Sendikasi (Büro Memur-Sen) Genel Baskani Yusuf Yazgan, siddet konusunda bütün kamu görevlilerini ve kamu hizmetini yerine getiren çalisanlari koruyacak bir düzenleme yapilmasi gerektigini söyledi.

Büro Memur-Sen, Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskanligi, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi ve Adalet Bakanligi’na gönderdigi yazi ile kamu görevlilerine siddet konusunda yapilacak düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsamasi talebini iletti. Konuyla ilgili bilgi veren Büro Memur-Sen Genel Baskani Yusuf Yazgan, siddetin her türlüsüne karsi olduklarini, saglikçiya da, egitimciye de, gümrük memuruna da yapilan saldirilari kinadiklarini söyledi.

Siddete yönelik Ceza Kanunu’nda düzenlemeler olmasina karsin kamu görevini yerine getirenlere karsi ek düzenlemelerin ihtiyaç haline geldigini belirten Yazgan, “Ilk saglik çalisanlarina yönelik olarak yapilan, simdi de egitim çalisanlarina yönelik yapilmasi hazirliginda bulunulan siddetle mücadele konusunda daha kapsayici ve sorunu bütün olarak çözen bir adim atilmasini istiyoruz” seklinde konustu.

Kamu hizmetlerinin yerine getirilmesi asamasinda vatandaslarla yüz yüze görev yapan kamu görevlilerinin siddete maruz kalma oranlarinin daha yüksek oldugunu belirten Yazgan, bunlarin basinda ise adliye, maliye, SGK, ISKUR, valilik çalisanlari, nüfus memurlari, Ticaret Bakanligi, gümrük çalisanlari, Gençlik ve Spor Bakanligi bünyesindeki kamu görevlilerinin geldigini ifade etti.

Her meslek grubuna yönelik siddete her zaman karsi çiktiklarini ve magdurlarin yaninda yer aldiklarini belirten Yazgan, kamu görevlilerine yönelik siddete karsi devletin koruyucu girisimlerini bu açidan önemsediklerini söyledi.

Yapilacak düzenlemenin bütün kamu görevlilerini kapsayici sekilde olmasi taleplerine iliskin de Yazgan, “Saglik çalisanlari siddete maruz kaldiginda toplumsal olarak tepki gösterdik, saglikta siddet yasasi ve buna bagli olarak tutuklu yargilama düzenlemesi yapildi. Bütün toplumu ayaga kaldiran bir menfur olay yasandi ve bir okul müdürümüz ögrencinin saldirisiyla hayatini kaybetti. Hakli olarak egitimcilere yönelik siddetin önlenmesi çagrilari yapildi ve bu çagriya olumlu cevap geldi. Bu çagrilarin karsilik bulmasi sorunlarin çözümüne yaklasim açisindan çok önemlidir. Biz meseleyi bütüncül olarak çözmek için sesleniyoruz: Her meslek grubunun basina bir sey geldikçe bir yasal düzenleme yapmak yerine, bütün kamu görevlilerini ve kamu hizmetini yerine getiren çalisanlari siddetten koruyacak, tutuklu yargilama dahil birçok caydirici müeyyideyi içeren bir düzenleme hayata geçirilmelidir. Bir kez yapilacak düzenlemeyle kamu görevlilerine ve kamu hizmetlerine karsi siddetle mücadelede önemli bir adim atmis oluruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile