Burs ve İstihdam Garantili Bölüme 2 Başvuru

Gaziantep Üniversitesi bünyesinde geçen yıl açılan un ve unlu mamuller teknolojisi programını, burs ve istihdam garantisi imkanı sunulmasına rağmen 2 öğrenci tercih etti.

GAÜN Naci Topçuoğlu Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hatice Çatal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, un ve unlu mamüller teknolojisi programına bu yıl 30 öğrenci alınmasının kararlaştırıldığını belirtti.

Şu ana kadar programa 2 öğrencinin başvuru yaptığını anımsatan Çatal, kontejana ulaşabilmek için broşür ve afiş çalışmasıyla tanıtım yaptıklarını ifade etti.

Bu yıl ilk mezunlarını vereceklerini hatırlatan Çatal, şunları kaydetti:

"Türkiye Un Sanayicileri Federasyonu ile protokol imzaladık. Bu çerçevede öğrencilerimize aylık 200 lira burs imkanı ve istihdam garantisi imkanı sunuyoruz. Eğitimlerini bu programda tamamlayan öğrencilerimiz Türkiye'nin her yerinde iş bulabilecek. Okulumuzdaki teknik imkanlar da gayet iyi ve donanımlı bir laboratuvarımız var. Öğrencilerimiz ham madde, un ve unlu mamülleri, değirmenciliğe dair tüm aşamaları teorik ve pratik olarak öğreniyor."

Çatal, TUSAF'ın yanı sıra Makarna Sanayicileri ve Bulgur Sanayicileri derneklerinin programı desteklendiğini dile getirdi.

Beslenmedeki en önemli bileşenlerden birinin un olduğuna vurgulayan Çatal, programda verilen eğitim sayesinde daha kaliteli, güvenilir, ekonomik ve hijyenik şartlarda un ve mamüllerinin üretileceğini söyledi.

Burs ve istihdam garantisine rağmen başvurunun 2 kişiyle sınırlı kalmasına üzüldüklerini aktaran Çatal, "Afiş, broşür ve televizyon programlarıyla öğrencilere ulaşmaya çalışıyoruz. Program yeni açıldığı için yeterli sayı bulamadığımızı düşünüyorum. Bundan dolayı bölümü en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz. Açılan ek kontenjanda öğrencilerimizin programı tercih etmesini bekliyoruz" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile