Bursa Acil Saglik Hizmetleri Filosu Güçlenmeye Devam Ediyor

Bursa Acil Saglik Hizmetleri Filosu Güçlenmeye Devam Ediyor

Bursa Il Saglik Müdürlügüne bagli Acil Saglik Hizmetleri filosunu güçlendirmek üzere Saglik Bakanligi tarafindan gönderilen 3 tam donanimli ambulans ve 2 medikal kurtarma araci teslim alinarak, hizmete sunuldu.

Bursa’daki acil saglik hizmetleri güçlenmeye devam ediyor. Saglik Bakanligi tarafindan Bursa Il Saglik Müdürlügü’ne 2022 yili Ocak ayinda da biri 4x4 olmak üzere toplam 3 acil yardim ambulansi ile bir 4x4 UMKE Medikal Kurtarma Araci ve bir 4x2 UMKE Acil Müdahale Araci tahsis edildi. Böylece 2020 Ekim ayindan itibariyle 2’si yeni dogan, 4’ü 4x4 olmak üzere Bursa’ya tahsis edilen yeni ambulans sayisi 33 oldu.

Son gelen 3 ambulansla birlikte Ekim 2020 ayindan itibaren Bursa’ya gönderilen tam donanimli ambulans sayisinin 33’e yükseldigi bilgisini veren Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, Bursa 112’nin gerek kentsel, gerek kirsal vakalara ulasmada Saglik Bakanligi’nin belirledigi kriterleri karsiladigina dikkat çekti.

Kentteki 112 Acil Saglik Hizmetleri istasyonu sayini da arttirdiklarini söyleyen Dr.Yavuzyilmaz, “Ilimizde 2020 yili Ekim ayindan bugüne kadar toplam 10 yeni Acil Saglik Hizmetleri Istasyonu açtik. Acil Saglik Hizmetleri Istasyon sayimiz 82’den 92’e yükseldi. Profesyonel acil saglik hizmetleri personelimiz, gençlesmis ambulans filomuz, yeni ve sayisini arttirdigimiz acil saglik istasyonlarimizla birlikte ilimizde kent merkezinden kirsala varincaya kadar yedi gün yirmi dört saat acil saglik hizmeti veriyoruz” diye konustu.

Covid-19 salgininin yasandigi bir dönemde dahi büyük sikinti ve zorluklara ragmen acil saglik hizmetlerine yatirimlarin devam ettigini belirten Dr. Yavuzyilmaz “ilimize yeni 33 ambulansin yani sira 2022 Ocak ayinda bir 4x4 UMKE Medikal Kurtarma Araci ve bir 4x2 UMKE Acil Müdahale Araci ’da gönderildi. UMKE araçlarimiz zorlu kosullarda hareket kabiliyetine sahiptir. Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerimizde her türlü olagan disi durum ve afet olaylarinda yeterli ve nitelikli saglik hizmeti sunuyor. Yeni gelen UMKE araçlarimizla gücümüze güç kattik. Ilimize bu yatirimlarin kazandirilmasinda emegi geçen basta Saglik Bakanimiz olmak üzere herkese tesekkür ediyorum. Yeni ambulanslarimiz ve UMKE araçlarimiz hayirli ugurlu olsun” diye konustu.

112 ekiplerinin saniyelerle yarisarak vakaya ulastiktan sonra hasta kisiye müdahale edip hastaneye zamaninda yetismek için çaba sarf ettiklerini kaydeden Dr.Yavuzyilmaz, “Bu nedenle trafikte sürücülerin fermuar teknigini uygulayarak ambulansa yol vermeleri önemli. Ikiden fazla seritli ve emniyet seridi olmayan yollarda sagdaki araçlarin yolun sagina, soldakilerin ise yolun soluna yanasarak orta kisimdan ambulansin geçisine yol verin. Vatandaslarimizin trafikte ambulansa yol verme konusunda hassasiyet göstermelerini bekliyoruz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile