Bursa Babasultan Göleti törenle hizmete açıldı

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Kestel'in Babasultan Köyü'ne yaptırılan sulama göleti, Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından hizmete açıldı. Bakan Çel

Bursa İl Özel İdaresi tarafından Kestel'in Babasultan Köyü'ne yaptırılan sulama göleti, Devlet Bakanı Faruk Çelik tarafından hizmete açıldı. Bakan Çelik, iktidarları süresince tarıma çok büyük destekler verdiklerini söyledi.

Bursa'da söz verdikleri herşeyi yerine getirdiklerini belirten Bakan Çelik, bu tür göletlerin diğer köylere de yapılması konusunda kararlı olduklarını dile getirdi. Tarım alanında çok önemli işler yaptıklarına dikkat çeken Bakan Çelik, 1.8 katrilyon destek verilirken, desteğin bugün 5.7 katrilyona çıktığın,ı ancak bunun yeterli olmadığını kaydetti. İlden 3,5 milyar dolarlık ihracat yapılırken bugün 11 milyar dolarlık ihracat yapıldığını hatırlatan Çelik, "Bu taban fiyatları ile oynayıp, seçim döneminde insanların gönlünü hoş etmekle olmadı. Yerinde icraatlar, yerinde hizmetler, Türkiye'nin kaynaklarını yerinde kullanarak gelinen bir noktadır. Sorunların sıfırlanması, takdir edersiniz ki kısa sürede olmaz ama doğru adım atarsanız, tarımda da Türkiye'nin nasıl hizmet gördüğünü anlarsınız." dedi.

"PAZAR BULABİLMEK İÇİN SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ"

Türkiye'nin, tarım kanunu olmadan yönetildiğini hatırlatan Bakan Çelik, şöyle konuştu: "Çok şükür, onların hepsi TBMM tarafından gerçekleştirildi. Memleketimizde ne nerede ne kadar üretilecek. Türkiye genelinde bu envanterin çıkartılması gerekiyordu. Nerede neyi üreteceğiniz çok önemlidir. Destekleri de ona göre vermemiz gerekiyor. İşte Türkiye'de bu araştırmalar tamamlanma noktasına geldi. Artık çifçi nerede ne ekerse daha verimli olacak onu bilecek. Bunun yanında ürünün pazarlanması ve satılması gerekiyor. Bunun için de dünyanın dörtbir yanında geziyoruz. Ekmek artık aslanın midesinde. Bu pazarları bulmanız gerekiyor. Ne nerede daha iyi satılır. Bütün ülke bürokratları, bizler seferber olmuş durumdayız."

"TÜRKİYE'DE İLK"

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ise 8 metre derinliğindeki göletin 50 bin metreküp su pakasitesine sahip olduğunu ve 600 bin liraya mal olduğunu ifade etti.

Bu tip bir göletin Türkiye'de ilk olduğuna dikkat çeken Demirel, "Bunun özelliği şudur. Kazı, dolgu tipi diyebileceğimiz, kapalı boru sistemle doldurulan bu tip tesisleri yaparsak, ki herköyde bunu yapmak mümkündür, köylümüze çok büyük hizmet etmiş olacağız. Kuruluşumuzun alışılagelmiş kriterleri gözönüne alındığında buraya gölet olmaz. Çünkü dere yok, su yok. Ama burada gölet var. Dolayısıyla biz bunun başlangıcını burada yapmış olduk. Altıntaş, Sayfiye ev Babasultan köylerine gölet kazandırmış olduk. Diğer köylerimize de bu göletleri yapacağız." diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile