Bursa Barosu Başkanı Seçilen Zekeriya Birkan Görevi Devraldı

Bursa Barosu‘nun olağanüstü genel kurulunda 573 oy alarak baro başkanı seçilen Zekeriya Birkan, görevi devraldı.

Bursa Barosu‘nun olağanüstü genel kurulunda 573 oy alarak baro başkanı seçilen Zekeriya Birkan, görevi devraldı.

Baro Evi’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine Birkan’ın yanı sıra, yönetim kurulu üyeleri ve avukatlar katıldı. Başkanvekili Şerafettin İrmiş’ten görevi devralan Birkan, yaptığı konuşmada, baro üyesi avukatlara teşekkür etti. Birkan, seçim sürecinde yapacaklarını meslektaşlarına anlatarak, arkadaşlarının oy vererek kendisini baro başkanlığı ile onurlandırdığını kaydetti.

Özgür hukuk sisteminin en önemli teminatının avukatlık mesleği olduğunu, en önemli kurumunun da baro ve barolar birliği olduğunu vurgulayan Birkan, “Baro, insan haklarının ve özgürlüklerin en önemli teminatları arasında olduğu gibi işlev ve üstlendiği roller bakımından da aynı zamanda çevrenin koruyucusu, kent organizmasının önemli temsilcilerinden birisi ve toplumun desteğine muhtaç olanların en önemli destekçilerindendir.” dedi.

Bursa Barosu’nun 102 yıllık geçmişinde, ülkenin en köklü kurumlarından biri olarak kendisine yüklenen bu görevi yerine getirdiğini ve bundan sonra da getireceğini dile getiren Birkan, şöyle konuştu: “Şunu vurgulamak isterim ki bana göre Bursa Barosu’nun her üyesi başkanlığa layıktır. Bu seçimin kaybedeni yoktur, bu seçimin kazananı Bursa Barosu’dur. Bu noktada diğer aday arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyor ve yeni başlayan dönemde desteklerini bekliyorum. Hukukun üstünlüğü için sorunlarımızın çözümü için kenetlenmek zorundayız.”

Başkanvekili Şerafettin İrmiş ise demokratik usulle seçilen Zekeriya Birkan’ı tebrik ederek, “Başarılarını ve çalışmalarını takip edeceğiz. Bundan sonraki çalışmaları hep birlikte gözlemleyeceğiz. Umarım verimli ve uyumlu bir çalışmayla ilgili vermiş olduğu sözleri yerine gelir.” diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde yapılan baro seçiminde, 1‘i kadın 6 aday yarıştı. Bin 886 avukatın üye olduğu baroda, bin 651 geçerli oyun 573‘ünü alan Avukat Zekeriya Birkan, baronun yeni başkanı olmuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile