Bursa Büyüksehir Belediyesinden Mus'a 'Gençlik Egitim Ve Sosyal Tesisi'

Bursa Büyüksehir Belediyesinden Mus'a 'Gençlik Egitim Ve Sosyal Tesisi'

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan finanse edilen ve Mus Belediyesi tarafindan yürütülmekte olan ‘Gençlik Egitim ve Sosyal Tesisi’nin temel atma töreni gerçeklestirildi.

Merkeze bagli Sunay Mahallesi’nde düzenlenen temel atma töreni, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Mus Belediye Baskani Feyat Asya, bir selamlama konusmasi yapti.

“Türkiye’nin en genç üçüncü iliyiz”

Düzenlenen programda kürsüye çikan Mus Valisi Ilker Gündüzöz, bugün burada bir hayir isi için bir araya geldiklerini söyledi.

Mus’un nüfusunun büyük bir bölümünün genç ve çocuklardan olustugunu kaydeden Vali Gündüzöz, “Nüfusuna göre Türkiye’nin en genç üçüncü iliyiz. Bu önemli. Tabi Türkiye’nin en genç illerinden biri olunca demokratik yatirim dedigimiz bu çocuklari, gençleri oyalayacak, egitimine katki verecek bir takim tesislere de büyük ihtiyaç duyuyoruz. Bu tesislerin giderilmesi için hem devletimiz hem belediyemiz yerel yönetim olarak büyük gayret içerisinde. Ama kardesimiz Bursa’dan yine bu ihtiyacin karsilanmasi noktasinda kiymetli büyüksehir belediye baskanimizin vermis oldugu destek çok daha anlamli. Allah razi olsun” dedi.



“Bugün o büyük zaferin 950. seneyi devriyesi”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ise Osmanli’yi kuran, Osmanli’nin ilk baskenti olan ve 6 padisaha ev sahipligi yapan, onlarca evliyanin metfun oldugu Bursa’dan Sultan Alparslan’in diyarina selam getirdigini ifade etti.

Bugün büyük zaferin 950. seneyi devriyesi oldugunu animsatan Baskan Aktas, “Nasip olursa Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan da Musumuza tesrif edip, akabinde hemen Ahlat’a, daha sonra da yarin törenler için Malazgirt’te olacak. O büyük günü hep beraber büyük bir coskuyla, büyük bir heyecanla tekrar yad edecegiz. Ben bu vesileyle Sultan Alparslan basta olmak üzere onun askerlerine, o gün onunla beraber bu cenge katilanlara Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün gerçekten beni de heyecanlandiran, Bursa’da birçok noktada yaptigimiz, yapmaya çalistigimiz projelerden bir tanesini de Mus’ta gerçeklestiriyor olmanin heyecanini ve mutlulugunu yasiyoruz" dedi.



“Mus ilimiz gerçekten güzel bir sehir”

2019 yerel seçimlerinden sonra genel merkezin talimatiyla Mus’la olan kardesliklerini bir kez daha tescillemis olduklarini kaydeden Baskan Aktas, “Ben görevim geregi Hakkari hariç Türkiye’nin bütün illerini gezmis bir kardesinizim. Mus’un da ne kadar kadim bir sehir olduguna bizatihi hem okudugum kitaplardan hem de üçüncü gelisim de dahil olmak üzere gördüklerimden ve yasadiklarimdan sahidim. Yine 4 dönemdir belediye baskanligi yapan bir kardesiniz, kiminizin de agabeyi olarak ifade etmek istiyorum ki Mus ilimiz gerçekten güzel bir sehir” ifadelerini kullandi.

“Dünya’da bizim milletimiz kadar gelecegini düsünen, evlatlarini düsünen baska bir toplum yok”

‘Sehirler bulusuyor, ekonomi konusuyor’ programi kapsaminda Mus’a çikarma yapacaklarini aktaran Baskan Aktas, “Isadamlarimizla beraber gelecegiz ve neler yapabiliriz, neler katabiliriz noktasinda istisarelerde bulunacagiz. Bizim hiçbir zaman da ihmal etmememiz gereken bir konu var ki iste o da arkada duran genç kardeslerimiz. Dünyada bizim milletimiz kadar gelecegini düsünen, evlatlarini düsünen, henüz daha 6 aylik kundaktayken bu çocuk okur mu, is güç sahibi olur mu, evlenir mi, çoluk çocuga karisir mi diye dert eden baska bir toplum yok. Dolayisiyla gelecegimiz olan bu yavrularimizin, gençlerimizin sporla, kültürle, sanatla, bilimle hemhal olmasi adina Feyat baskanimizin bize bir teklifi olmustu, yaptigimiz protokoller çerçevesinde gerçeklestirilen ihaleyle beraber bugün insallah ilk temeli atacagiz” diye konustu.



“Ay yildizli bayragin dalgalandigi, ugruna binlerce sehit verilen her yer bizim ana vatanimizdir”

Müslümanlarin hepsinin kardes oldugunu vurgulayan Baskan Aktas, “Sehirlerimizin adi hiç önemli degil, dogdugumuz topraklar hiç önemli degil, doydugumuz topraklar hiç önemli degil hepsi bizim Allah’in izniyle. Su ay yildizli bayragin dalgalandigi, ugruna binlerce sehit verilen her yer bizim ana vatanimizdir. Insallah en kisa zamanda da bitirecegimiz bu merkez yaklasik 2 bin 500 metrekarelik, 3 kat toplaminda olmak üzere içinde yüzme havuzlariyla, toplanti salonlariyla, kültür merkezleriyle Mus’ta önemli bir ihtiyaca cevap verecek. Yaklasik 7,5 milyona mal olacak helali hos olsun. Çok daha büyük projeler yapabilirsiniz ama gelecegimize yapacagimiz yatirim, gençlerimize ve çocuklarimiza yapacagimiz yatirimin hiçbir sekilde yerini tutmaz o büyük yatirimlar” dedi.



“Sultan Alparslan ve askerlerini anacagiz”

Bugünün çok güzel bir gün oldugunu ve Sultan Alparslan ile onun askerlerini anacaklarini anlatan Baskan Aktas, konusmasini söyle sürdürdü:

“O ruhla, o heyecanla bir daha tabir yerindeyse ayaga kalkacagiz. Onlari saygiyla ve rahmetle anacagiz, dualar okuyacagiz onlarin arkalarindan. Allah Cumhurbaskanimizdan da razi olsun. Bugün bir aksilik olmazsa Milliyetçi Hareket Partisi Genel Baskani Devlet Bey de törene katilacak ve insallah tabir yerindeyse milletimizin ayaga kalktigi yaklasik o bin yillik, 950 yilinci ki ruhu bir kez daha içimizde hep beraber diriltmis olacagiz. Bu vesileyle rabbim birlik ve beraberligimizi bozmasin diyorum. Kardesligimiz, kardeslik hukukumuz artarak devam etsin diyorum. Bursa Mus’tur, Mus Bursa’dir diyorum.”

Yapilan konusmalarin ardindan hediye takdimleri yapilarak, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ve protokol üyelerinin butona basmasiyla ‘Gençlik Egitim ve Sosyal Tesisi’nin temeli atildi. Törene; AK Parti Bursa Il Baskani Davut Gürkan, Bursa Büyüksehir Genel Sekreteri Ulas Akhan, ilçe ve belde belediye baskanlari, Yildirim Belediye Baskan Yardimcisi Yasar Elmas, is adamlari Giyasettin Bingöl, Dinçer Yasa, Mustafa Sayilgan, Büyüksehir Belediye Insan Kaynaklari Daire Baskani Mehmet Veysi Tutkun, Büyüksehir Belediye Gençlik Spor Daire Baskani Nurullah Yildiz, meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, dernekler, STK’lar ve vatandaslar katildi.

Program, törendeki çocuklarla hatira fotografi çekilmesiyle sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile