Bursa'da 106 esnaf odası, sorunlarını masaya yatırdı

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'ne bağlı merkez ve ilçelerdeki 106 oda başkanı, yaptıkları toplantı ile sorunlarını tartıştı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB)'ne bağlı merkez ve ilçelerdeki 106 oda başkanı, yaptıkları toplantı ile sorunlarını tartıştı.

Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği'ne bağlı merkez ve ilçelerdeki toplam 106 Esnaf ve Sanatkârlar Odası'nın her yıl yapılan olağan Başkan Kurulu Toplantısı İşletmeler Üstü Eğitim Merkezi'nde yapıldı.

Toplantıya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, BESOB Başkanı Arif Tak, Türkiye Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanvekili Bahri Şarlı, Küçük Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Bursa Merkez Müdürü Ahmet Akdağ, BESOB'A bağlı merkez ve ilçelerdeki oda başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan BESOB Başkanı Arif Tak, Türkiye'nin ekonomik krizi aşmada önemli mesafe kat ettiğini belirtirken, bu dönemde esnafların biraz daha sabırlı olması gerektiğini söyledi. Tak, son bir yıl içinde 5 bin 362 işyeri açıldığını, bunlardan 3 bin 39'unun kapandığını belirterek, "Ekonomik krize rağmen işyeri açılıyor. Kapanan iş yeri olmasına rağmen, kriz ortamında bu işyerlerinin ayakta durması da iyi bir gelişmedir. Esnaflar olarak bu gelişmeler olumlu ancak, yerel yöneticilerden, büyük marketlerin kent dışında faaliyet göstermesi konusunda destek bekliyoruz." dedi.

KESTEL SANAYİ SİTESİNİN TEMELİ ATILIYOR

Tak, sivil toplum örgütleri tarafından su kaynakları ve tarım arazisine zarar vereceği gerekçesiyle Kestel İlçesi Çataltepe mevkii yaptırılacak Büyük Sanayi Sitesi'yle ilgili sorunun kısa zamanda çözüme ulaştırılacağını kaydetti. Tak, Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Ekim ayındaki toplantısında 1/5000'lik planının gündeme geleceğini, planın onaylanmasının ardından çalışmalara hız verileceğini ifade etti. Tak, "Kestel'de Bursa Çimento Fabrikası'na ait 600 dönümlük arsayla ilgili prensipte anlaştık. Yine bölgede tapulu arsası olan 30 kişiyle de anlaşma sağladıktan sonra, bu yıl sonunda temelini atmayı planlıyoruz." diye konuştu.

ESNAF KREDİSİ 250 BİN TL'YE ÇIKTI

Türkiye Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) Genel Başkanvekili ve Esnaf Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifleri Marmara Bölge Birliği Başkanı Bahri Şarlı ise, ekonomik gelişmelere paralel olarak esnafın durumunun iyileşeceğini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile