Bursa'da 121 Şampiyon Öğrenci Ödüllendirildi

Bursa'da, 2012-2013 eğitim öğretim yılında Türkiye ve dünya şampiyonlarında 14 branşta altın madalya kazanan 121 öğrenci ödüllendirildi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ahmet Vefik Paşa Tiyatrosu Dede Efendi Salonu'nda düzenlenen törene, Vali Münir Karaloğlu, Vali Yardımcısı Adnan Çakıroğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin, İl Emniyet Müdürü Sabri Durmuşlar, Bursa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Cemal Vardar ile bir grup öğretmen ve öğrenci katıldı.

Karaloğlu, törende yaptığı konuşmada, altın madalya kazanan öğrencilerle gurur duyduklarını bildirdi.
Bu öğrencileri tebrik eden Karaloğlu, şunları kaydetti:
"En güzel madalya, iyi insan olma madalyasıdır. En büyük madalya, iyi bir vatandaş olma, ülkesini ve milletini sevme, ülkesine ve milletine faydalı olma madalyasıdır. Bunları da göğsünüzden ve gönlünüzden çıkarmayın. Bursa'da sporun gelişmesi ve gençlerin sporla buluşması için yoğun bir çaba veriyoruz. Okullardaki spor salonlarımızın sadece okula gelen çocuklara hizmet veren salonlar olmasını istemiyoruz. Okul müdürlerimizin okullarındaki spor salonlarını kilitleyip eve gitmelerini istemiyoruz. Bu mekanları 24 saat sistemiyle mahallemizdeki gençlerimizin hizmetine verdik."
Şahin ise çocukları sporla tanıştırmak ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmeyi amaçladıklarını, bundan dolayı "Eğitim, Sağlık ve Spor Bursa'da Hayat Oluyor", "Bursa Kayakla Buluşuyor", "Bursa Yüzüyor", "Geleceğine Sporla Hayat Ver" projeleri ile "Atletizm Şenliği", "Anaokulları Jimnastik Şenliği", "Engelliler Spor Şenliği", "23 Nisan Spor Etkinlikleri", "19 Mayıs Spor Etkinlikleri'ni gerçekleştirdiklerini hatırlattı.
Daha sonra Türkiye ve Dünya şampiyonlarında altın madalya kazanan 121 öğrenciye ödülleri teslim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile