Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, kentte verilen palyatif bakim hizmetleri konusunda açiklamalarda bulundu. Palyatif bakimin, multidisipliner bir yaklasim oldugunu dile getiren Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, “Palyatif bakimda; doktor, hemsire, psikolog, sosyal hizmet uzmani, fizyoterapist, diyetisyen ve diger meslek gruplarinin isbirligine dayanmasi önemlidir. Palyatif bakim hizmetleri, hasta ve ailesinin kabullenme, bilgilendirilme, yas ile mücadele etmelerinin desteklenmesinin yani sira yasadiklari semptomlarin erken tanimlanmasi, kontrol altina alinmasi ve etkili bir sekilde yönetilmesini kapsar” seklinde konustu.
Kronik hastaliklarin artmasi ve nüfusun da yaslanmaya baslamasi sebebiyle palyatif bakimin son 20 yilda oldukça önemli hale geldigini dile getiren Dr. Yavuzyilmaz, “Palyatif bakim merkezlerinde özellikle yogun bakimda tedavisi tamamlanmis hastalar, yakinlari ile birlikte tedavilerini daha konforlu bir ortamda sürdürebilmektedirler” ifadelerini kullandi.
Mudanya’da Palyatif Hizmet Devrede
Son olarak Mudanya Devlet Hastanesi’nde 12 yatakli Palyatif Bakim Ünitesi’nin hizmete girdigi bilgisini veren Dr. Yavuzyilmaz, “Ilimizde yer alan 11 ilçe devlet hastanemiz ve bunlarin disinda merkezde yer alan 5 kamu hastanemizde; 16 hekim ve 110 yardimci saglik personeli olmak üzere toplamda 202 personel ile palyatif bakim hizmetlerini yürütmekteyiz. Geçtigimiz hafta Mudanya Devlet Hastanesi’nde palyatif bakim ünitemizin de hizmete girmesiyle ilimizdeki palyatif bakim tescilli yatak sayisi 295’e yükselirken bu alanda bugüne kadar 18 bin 201 hastaya da hizmet verildi” diye konustu.
Bursa'da 18 Bin Kisiye Palyatif Bakim Hizmeti
Bursa Il Saglik Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyilmaz, terminal dönem kanser, ileri evre KOAH, kalp yetmezligi, organ yetmezligi bulunan hastalarin yatirildigi palyatif bakim ünitelerinden bugüne kadar 18 bin 201 hastanin hizmet aldigini söyledi.