Bursa'da 4 Kisinin Ölümüne Sebep Olan Sürücü Tahliyesini Istedi

Bursa'da 4 Kisinin Ölümüne Sebep Olan Sürücü Tahliyesini Istedi

Bursa’da 4 kisinin ölümüne, 7 kisinin ise yaralanmasina sebep olmaktan yargilanan sürücü, tahliyesini istedi. Hastanede gördügü tedavi sonrasi tutuklanan sanik Özlem Savun, "15 yildir araç kullaniyorum. Hala olayin sokundayim. Kaza diye bir sey varmis, o da benim basima geldi. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Çocuklarim perisan oldu. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Kaza, 5 Subat 2023 tarihinde sabah saat 11.00 siralarinda Gebze-Orhangazi-Izmir Otoyolu Selçukgazi Tüneli yakinlarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Istanbul istikametine giden Özlem Savun’un (34) direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yolun ortasindaki bariyerlere çarpan araci savrulmaya basladi.

Aracin yol kenarinda duran yaya ve araçlara çarpmasi sonucu Cansu Bagis (23), Serpil Terzi (46), Naz Terzi (15), Betül Nur Terzi (25) hayatini kaybederken, Sercan Çalik (34), Bünyamin Sivri (34), Yakup Terzi (57), Özer Yagiz Savun (10), Defne Naz Savun (8), Özlem Savun (34) ve Reyhan Mahmasahatova (31) ise yaralandi. Kazaya sebep neden olan Özlem Savun, Bursa Sehir Hastanesi’ndeki tedavisinin ardindan gözaltina alindi. Kuyumculuk yapan Savun’un ifadesinde, yolda bir problem oldugunu, bu nedenle de direksiyon kontrolünü yitirdigini söyledigi ögrenildi. Hizinin 135,6 kilometre oldugu tespit edilen Savun, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcilik sorusturmasi sonucu hakkinda Bursa 8’inci Agir ceza Mahkemesi’nde ’taksirle birden fazla kisinin ölümüne ve yaralanmasina sebep olmak’ suçlamasiyla 15 yila kadar hapis cezasi talebiyle dava açilan 2 çocuk annesi Özlem Savun’un yargilanmasina baslandi. Tutuklu sanigin cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) ile katildigi durusmada, taraf avukatlari ile müstekiler hazir bulundu. Mahkemede savunmasini yapan Savun, "15 yildir araç kullaniyorum. Hala olayin sokundayim. Kaza diye bir sey varmis, o da benim basima geldi. Ölenlere Allah’tan rahmet, yakinlarina bassagligi diliyorum. Olay günü çocuklarimla birlikte seyir halindeydim. Çok dikkatli araç kullanirim. Benim rahatsizligim vardi. Normal hizla gidiyordum. Hava yagisliydi. Hizimi yavaslattim. Kaza aniden oldu. Olay yerine gittigimde aklim basima geldi. Kazanin nasil olustugunu bilmiyorum. Avukatlarim araciligi ile vefat edenlerin yakinlarina ulasmaya çalistik. Disarida 7 ile 9 yaslarinda çocuklarim var. Perisan oldular. Onlarin bana ihtiyaci var. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkemede söz alan müsteki Sehmuz Karabulut, "Kaza aninda sanik olay yerine gelerek, bize ’Allah belanizi versin, siz burada durmasaydiniz bir sey olmayacakti’ dedi.

Bize yardim bile etmeden karsidan bakti. Kendisinden sikayetciyim. Adaletin yerini bulmasini istiyorum" diye konustu.

Mahkeme baskani tarafindan müstekinin sözleri kendisine sorulan tutuklu sanik Savun, "Asla dogru degil. Zaten çocuklarim arabada agliyordu. Ben olayin sokundaydim. Böyle söz sarf etmedim" dedi.

Olay yerinde 14 dakika ara ile iki kazanin meydana geldigini belirten sanik avukatlari, yolun yapiminda hata oldugunu düsündüklerini belirterek, konunun arastirilmasini isteyerek, müvekkillerinin yaklasik 5 aydan bu yana tutuklu bulundugunu, bakmakla yükümlü çocuklarinin oldugunu, kaçma süphesinin bulunmadigini, tahliyesini veya adli kontrol sartlarindan birini uygulanmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, kisa bir aranin ardindan sanigin tutukluluk halinin devamina, Istanbul Adli Tip Kurumu’ndan kati raporun beklenmesine karar vererek, durusmayi ileri bir tarihe erteledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile