Bursa'da Asçilik Egitimi Alan Liseliler, Ögretmenleriyle 'Bayat Ekmekli' Tariflerini Tanitti

Bursa'da bir lisede, ekmek israfina dikkati çekmek için proje baslatan ögretmen ve ögrencileri "bayat ekmek" kullanarak çesitli tarifler hazirladi.

Sehit Erol Olçok Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin Yiyecek Içecek Hizmetleri Alaninda, "Ekmegim Dolapta" adli proje kapsaminda bayat ekmeklerin degerlendirilmesi amaciyla bir kitapçik olusturdu.

Alan Sefi Günes Özer ve staja katilan ögrenciler, bayat ekmek köftesi, magnolia, tirit ve ekmek pizzasinin da aralarinda oldugu yemekleri okulda düzenledikleri programda tanitti.

Okul müdürü Halis Korkmaz, programda yaptigi konusmada, ögretmen ve ögrencilerin, israfa geçit vermemek ve bu konuda farkindalik olusturmak amaciyla projeyi olusturdugunu bildirdi.

Bu çalismayi "hayatin içindeki müfredat" olarak degerlendirdiklerini belirten Korkmaz, "Ekmegim Dolapta Projesi'yle, fazla miktarda alinan ekmeklerin zamaninda kullanilmamasi veya uygun kosullarda saklanamamasi sebebiyle tüketilmeden atilarak israf edilmesinin önüne geçmek amaçlaniyor. Projede emegi geçen ögretmen ve ögrencilerimizi tebrik ediyorum." ifadesini kullandi.

Günes Özer de bayat ekmekten yeni tatlari yakalayabilecekleri tariflerle, mutfakta kolayca ulasabilecek magnetli bir kitapçik hazirladiklarini aktardi.

Kitapçikta bir haftalik zaman diliminde en az bir tarif olacak sekilde bayat ekmek kullanilarak hazirlanan yemek tariflerine yer verdiklerini anlatan Özer, "Tarifler her evde bulunabilecek, temin edilmesi basit, ekonomik ve atil durumda olan malzemelerden hazirlandi." dedi.

Özer, yürütücülügünü yiyecek içecek hizmetleri ögretmeni Taner Balcioglu'nun yaptigi projeyle gida israfina dikkati çekmek, bayat ekmegin kullanilabilirligini göstermek ve aile ekonomisine katki saglamayi amaçladiklarini sözlerine ekledi.

Projede yer alan ögrencilerden Münevver Degirmenci ve Kübra Erbay ise proje çalismalarinin kendilerine hem mesleki hem de manevi bakimdan önemli katki sagladigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile