Bursa'da Bir Hafta Boyunca Gündem; Çevre

Bursa Büyüksehir Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasindaki Dünya Çevre Günü ve Haftasi etkinlikleri çerçevesinde ‘Temiz Deniz, Temiz Dünya’ temasiyla kamuoyunda çevreyle ilgili farkindalik olusturulmasi amaciyla dolu dolu bir program hazirladi.

Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi koordinasyonda, sahillerden yaylalara kadar farkli birçok alanda yapilacak etkinliklerde, Bursalilarin çevreye olan hassasiyeti artirilacak. Hafta boyunca, Bursa’da Iklim Degisikligi ve Kuraklikla Mücadele Konusunda Fikir Gelistirme ve Proje Üretme Yarismasi (Ideathon) Ödül Töreni, Çevre Bilinci ve Sifir Atik Egitimi, Çocuklara Fidanlik ve Sera Gezileri, Saksiya Çiçek Dikimi, Dalgiçlarla Deniz Dibi Temizligi, Longoz Çevre Gezisi, Marmara Deniz Günü Kiyi Temizligi, Ekolojik Kamp ve Karavan Festivali, Doga Yürüyüsü, Kütüphanelerde ve Hayvanat Bahçesinde Atölyeler, Resim Sergileri, Mahalle Gönüllüleri ve ögrencilerle Kiyi Temizligi gibi birbirinden farkli ve eglenceli programlar Bursalilarla bulusacak.

Ögrenciler ve ailelerine yönelik etkinlikler

Özellikle okullarin son haftalari olmasi nedeniyle daha çok ögrencilerin katilimina yönelik etkinlikler ve atölyeler gerçeklestirilecek. Saglik Isleri Dairesi Baskanligi Hayvanat Bahçesi Sube Müdürlügü’nün organizasyonu ile 5-9 Haziran tarihleri arasinda Hayvanat Bahçesi’nde "Plastik Atiklarin Canlilara Etkileri" Sunumu, 5 ve 9 Haziran’da ‘Deve Kusu Yumurtasinin Ileri Dönüsümü’ atölyesi, 6-11 Haziran "Yarin Çok Geç Olabilir" Küresel Isinma ve Iklim Degisikligi Temali Resim Sergisi Açilisi, 6 Haziran Tohum Topu Atölyesi, 7 Haziran Origami Atölyesi, 8 Haziran "Dogadan Sanata" ve "Atik Sayfalar Sanatla Bulussun" atölyesi yapilacak. Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Kütüphaneler Sube Müdürlügü’nün organizasyonu ile Alipasa Oyuncak Kütüphanesi’nde 7 Haziran’da ‘Sifir Atik Geri Dönüsüm Atölyesi, Lala Sahin Pasa Çocuk Kütüphanesi’nde 8 Haziran’da “Yüz Tohum Yüz Çocuk Yüz Dil Kitabini Etkilesimli Okuma ve Tohum Atölyesi” gerçeklestirilecek.

5-9 Haziran tarihleri arasinda, Parklar ve Bahçeler Sube Müdürlügü’nün “Fidanlik ve Sera Gezi” ve ‘Saksiya Çiçek Dikimi’ yapilacak.

Diger Etkinlikler

Marmara Deniz Günü Etkinlikleri çerçevesinde Park ve Bahçeler Dairesi Baskanligi Sahil Planlama ve Yapim Sube Müdürlügü’nün organizasyonu ile 5 Haziran’da Gemlik Limani’nda ‘Dalgiçlarla Deniz Dibi Temizligi’, 7 Haziran’ da ‘Longoz Ormanlari Çevre Gezisi’, 8 Haziran’da ‘Mudanya-Gemlik-Iznik-Karacabey sahillerinde es zamanli kiyi temizligi yapilacak.

Dis Iliskiler Dairesi Baskanligi Turizm ve Tanitma Sube Müdürlügü’nün organizasyonu ile 8 Haziran’da ‘Esence - Tirilye Parkuru Doga Yürüyüsü’ yapilacak. 9-11 Haziran Harmancik’ da Ekolojik Kamp ve Karavan Festivali gerçeklestirilecek. Çevre Koruma ve Kontrol Baskanligi Sifir Atik ve Iklim Degisikligi Sube Müdürlünce çocuklara yönelik geri dönüsüm atölyeleri gerçeklestirilecek.

5 Haziran’da, Tayyare Kültür Merkezi Sami Güner Salonu’nda Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalisma Grubu tarafindan hazirlanan ‘Dünya Çevre Günü’ konulu resim sergisi açilisi yapilacak. Sergi 10 Haziran’a kadar izlenmeye açik olacaktir.

6 Haziran’ da Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Baskanligi organizasyonunda Erikli Millet Kiraathanesinde gençlere yönelik Çevre Bilinci konulu konferansi gerçeklestirilecek.

8 Haziran’ da Basin Yayin ve Halkla Iliskiler Dairesi Baskanligi organizasyonunda BUSKI Genel Müdürlügü ve Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan Bursa Büyüksehir Belediyesi Su Tasarrufu Konulu Resim Yarismasinin Ödül Töreni gerçeklestirilecek.

9 Haziran’da Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi organizasyonunda yürütülmüs olan ‘Bursa’da Iklim Degisikligi ve Kuraklikla Mücadele Konusunda Fikir Gelistirme ve Proje Üretme Yarismasi (Ideathon)" Ödül Töreni, 5 Haziran’ da belediye personeline yönelik Çevre Bilinci ve Sifir Atik Egitimi gerçeklestirilecek. Çevre Kontrol Sube Müdürlügünce 9 Haziran’ da “Hava Kalitesinin Iyilestirilmesi Projesi” Tanitim Toplantisi gerçeklestirilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile