Bursa'da ''bir Yılda Bin Köy Ziyareti'' Projesi

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü, ''bir yılda bin köy ziyareti'' projesini başlattı.

Orhaneli'ye bağlı Fadıl köyünde başlanılan projeye Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Orman ve Köy İlişkileri Şube Müdürü Ali Han Aydın, Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu ile vatandaşlar katıldı.

Orman Bölge Müdürü Coşkun, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilk yıllarında nüfusun yüzde 75'inin köylerde, yüzde 25'inin ise şehirlerde yaşadığını ancak şimdi bu durumun tam tersinin olduğunu söyledi.

Bu konuyla ilgili bir projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Coşkun, ''Köyler boşalmasın, şehirlerin üzerinde nüfus baskısı olmasın, köylerimizin arazileri değerlendirilsin, köylümüz geçimini köyünde sağlasın istiyoruz. Orman köylümüzün kanundan doğan haklarını verelim, ihtiyaçları giderelim, böylece köylümüz ormanı sevsin korusun, istiyoruz'' dedi.

Orhaneli Orman İşletme Müdürü Hakkı Türkoğlu ise ''Her yıl 200 bin adet fidanı ormanlarımızdan topladığımız tohumlarla üretip, yanan ormanlara ve diğer boş yerlere dikiyoruz. Yanan 1970 hektar alana bugüne kadar 5 milyon fidan diktik, yanan alanlarımızda hiç boş yer bırakmadı. Şu an Son rötuşları yaparak, Son 10 bin fidanı dikmekteyiz'' diye konuştu.

Muhabir: Ali Kahrıman / Burak Akay

Yayıncı: Harun Kaymaz
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile