Bursa'da Bosanma Asamasindaki Karisini Öldüren Saniga Agirlastirilmis Müebbet Hapis

Bursa'da bosanma asamasinda oldugu esini biçaklayarak öldüren koca, agirlastirilmis müebbet hapis cezasina çarptirildi.

Bursa 3. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, tutuklu sanik Osman Cenk Karatas (44), Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Taraf avukatlari, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi avukati, maktul Serpil Karatas'in bazi yakinlari, sanigin anne ve babasi ile Bursa Kadin Meclisi ve Kadin Platformu üyeleri ise mahkeme salonunda hazir bulundu.

Cumhuriyet savcisi, sanigin "ese karsi kasten öldürme" suçundan cezalandirilmasini istedi.

Sanik avukati ise müvekkilinin, esinin kendisini aldattigina yönelik bazi tespitlerinin oldugunu öne sürerek, sanigin yasadigi bipolar bozukluk ve panik atak rahatsizliklari göz önünde bulundurularak haksiz tahrik hükümlerinden yararlandirilmasi talebinde bulundu.

Söz verilen sanik Osman Cenk Karatas, esini çok sevdigini, olayin nasil gerçeklestigini halen anlayamadigini söyledi.

Esinin kendisini aldattigindan süphelendigini, son dönemde kendisini zehirleyecegi korkusuyla yemeklerini dahi yemegini belirten sanik, "Kendi iç dünyamdaki kurgular nedeniyle olay gerçeklesti. O dönem öyle bir psikoloji içindeydim. Olaydan ötürü çok pismanim, keske olmasaydi." dedi.

Kararini açiklayan mahkeme heyeti, saniga "ese karsi kasten öldürme" suçundan, agirlastirilmis tahrik ve takdir indirimi uygulanmaksizin agirlastirilmis müebbet hapis cezasi verdi.

Durusmanin ardindan adliye önünde basin açiklamasi yapan Bursa Kadin Meclisi ve Platformu üyeleri, sanigin cezasina indirim uygulanmamasindan duyduklari memnuniyeti dile getirdi.

Maktulün annesi Nesibe Sentürk ise "Adalet yerini buldu" ifadesini kullandi.

Nilüfer ilçesinde geçen yil haziran ayinda, iki çocuk annesi Serpil Karatas (41), memleketi Usak'a gitmek için eve valiz hazirlamaya gelen kocasi Osman Cenk Karatas tarafindan biçaklanarak öldürülmüstü. Kaçan sanik, polis ekiplerince Kütahya'da yakalanmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile