Bursa'da CHP'den Seçilen Baskanlar Yerel Yönetimler Çalistayi'na Katildi

Bursa'da CHP'den Seçilen Baskanlar Yerel Yönetimler Çalistayi'na Katildi

Bursa’da Cumhuriyet Halk Partisi’nden belediye baskani seçilen basta Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey olmak üzere 5 belediye baskani ve CHP Bursa Il Baskani Nihat Yesiltas partinin Yerel Yönetimler Çalistayi’na katildi.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Bozbey, Osmangazi Belediye Baskani Erkan Aydin, Nilüfer Belediye Baskani Sadi Özdemir, Gemlik Belediye Baskani Sükrü Deviren, Mudanya Belediye Baskani Deniz Dalgiç ve Harmancik Belediye Baskani Hasim Ali Arikan da çalistaya katiliyor.

CHP Genel Merkezi’nin yerel seçimlerin ardindan düzenledigi Yerel Yönetimler Çalistayi’na katildi.

2 gün sürecek çalistayda, seçim sürecindeki basarili deneyimler ve CHP’li belediye baskanlarinin yapacagi çalismalar ele aliniyor.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nin düzenledigi CHP Yerel Yönetimler Çalistayi Ankara’da yapiliyor. CHP’li belediye baskanlari, il ve parti yöneticilerinin yer aldigi çalistaya tüm CHP’li baskanlar katiliyor.

Çalistay öncesi, belediye baskanlari ve parti yönetimi, CHP Genel Baskani Özgür Özel baskanliginda Anitkabir’i ziyaret ederek Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e minnet ve saygilarini ifade ettiler.

CHP Genel Merkezi’nde yapilan ve 2 gün sürecek olan çalistayin açilis konusmasini yapan CHP Genel Baskani Özgür Özel muhafazakar ve milliyetçi demokratlardan oy alarak yerel seçimlerden birinci parti olarak çiktiklarini ifade etti.

Özel, söyle konustu:"En zor zamanlarda görevlerini layikiyla yapip, en iyi kamu görevlerini liyakatle, seffaf, açik bir sekilde yapan ve geçmiste yerel yönetimlerde görev alip bugün bu salonu hinca hinç dolduracak kadar çok mazbatayi almamizi saglayan tüm belediye baskanlarimiza yürekten tesekkür ediyorum.Yerel seçimlerin sonunda 14 tane büyüksehiri, 21 il merkezini kazanarak toplam 35 ilde belediyeleri kazandik ve en yakin partiden 11 fazla il belediyemiz var. 314 ilçede, 60 beldede, 409 belediyeyi hep birlikte kazandik. Yüzde 38 oy oranina ulasarak partimizi hep birlikte birinci parti yaptik. Partimiz artik toplumun her kesiminden oy alabilen bir siyasi partidir. Büyük bir basari elde ettik.Böyle bir günde 650 kisilik salonda, seçilmis belediye baskanlari ve il baskanlariyla birlikte bu salonu hinca hinç doldurabilmenin, koltuklarinda oturan her bir kisinin ilçe seçim kurullarindan il seçim kurullarindan aldiklari mazbatalariyla seçilmis CHP’li olmasinin gururunu yasiyorum.”

Seçimleri “Türkiye Ittifaki”nin kazandigini söyleyen CHP Genel Baskani Özgür Özel, “Türkiye Ittifaki’nin belediye baskanlarina selam olsun” dedi.

Türkiye’nin gelecegine yatirim yapildigini vurgulayan Özel, “ 4 yil bakacagim nasil yönetilir diye. Kötü yönetirsen geri çekerler. Her geçen gün iktidara yürüdügümüzün bilinciyle, ciddiyetiyle ve sorumluluguyla davranmak zorundayiz” ifadelerini kullandi.

Özgür Özel’in konusmasinin ardindan devam eden çalistayda 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra Türkiye’de CHP’yi birinci parti yapan Türk halki için yapilacak çalismalar ele aliniyor. Geçmiste belediyecilik hizmetleri ile ilgili deneyimlerin de paylasilacagi çalistayda, gerçeklestirilecek alan çalismalarinda iseyol haritalari konusulacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile