Bursa'da Çocugun Kulagindan 2 Kurtçuk Çikarildi

Bursa'da Çocugun Kulagindan 2 Kurtçuk Çikarildi

Bursa Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde 13 yasindaki erkek çocugun kulagindan 2 adet kurtçuk çikarildi.

Dis kulak yolunda kanama ve siddetli agri sikâyeti ile ailesi tarafindan Yüksek Ihtisas Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne getirilen çocuk hastanede görevli Kulak, Burun, Bogaz Uzmani Doç. Dr. Hakki Caner Inan tarafindan muayene edildi. Endoskop yöntemi ile kulagi incelenen çocugun dis kulak yolunda iki adet canli kurtçuk tespit edildi. Hizlica tedaviye alinan çocuk, saglikli bir sekilde taburcu edildi.

Yürütülen tedavi ile ilgili açiklamalarda bulunan Doç. Dr. Hakki Caner Inan, “13 yasinda hastamiz ailesiyle birlikte dis kulak yolundan kanli akinti sikâyetiyle basvurdu. Aile de evde disari dogru çikan kurtçuklari görmüstü. Biz de muayenesinde dis kulak yolunda hareket eden iki adet kurtçuk tespit ettik ve endoskop yardimi ile kurtçuklari canli bir sekilde disari aldik. Daha sonra incelenmesi adina mikrobiyoloji bölümü ile temasa geçerek gönderdik” dedi.

Dis kulak yolunda kurtçuk bulunmasinin oldukça nadir görülen bir durum oldugunu vurgulayan Doç. Dr. Inan, “Özellikle bu gibi hareketli, canli kurtçuklari görmek nadir olarak gördügümüz bir durum. Hasta su an normal tedavisini almakta. Herhangi bir enfeksiyon görülmesin diye kulak damlalari, antibiyotik verildi.

Takip edilmekte su an herhangi bir sikintisi yok” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile