Bursa'da Dönüsüm Burkent'le Basliyor

Bursa'da Dönüsüm Burkent'le Basliyor

Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan halen devam eden ve planlanan kentsel dönüsüm projeleri, Burkent A.S. tarafindan yürütülecek. Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca Büyüksehir Belediyesi’ne verilen yetkiler çerçevesinde, 6306 Sayili Afet Riski Altindaki Alanlarin Dönüstürülmesi Hakkinda Kanun çerçevesinde, Büyüksehir ile Burkent A.S. arasinda protokol imzalandi.

Türkiye’yi yasa bogan Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan gözler birinci derece deprem kusaginda olan Bursa’ya çevrildi. Bursa’nin depreme karsi dirençli bir kent haline getirilmesi amaciyla 1999 depreminin ardindan bu konuda pek çok çalismayi hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, kentsel dönüsümde yeni bir süreç baslatiyor. Kentsel dönüsümün daha hizli ve güvenli olmasi için Büyüksehir Belediyesi ile istiraklerinden Burkent AS arasinda protokol imzalandi. Halen kaba insaatlarin tamamlanma asamasina geldigi Yigitler-Esenevler-75. Yil kentsel dönüsüm projesini sürdüren Burkent, imzalanan protokolle, Istanbul Yolu Caddesi üzerindeki Altinova, Fatih ve Yesilova mahalleleri içerisinde bulunan yaklasik 22 hektar büyüklügündeki rezerv yapi alaninda da uygulama yapabilecek. Bunun yaninda Degirmenönü, Karapinar ve Cumalikizik mahalleleri sinirlari içerisinde yer alan 13,86 hektarlik rezerv yapi alani, Arabayatagi Mahallesi’ndeki riskli alandaki parseller ve Büyüksehir’in proje yürüttügü diger alanlarda Burkent uygulama yapabilecek. Burkent AS, kentsel dönüsüm çalismalarinda kamu ve özel sektör isbirligine dayanan ihale usulleri uygulama, kat karsiligi ve hasilat paylasim usulleri de dâhil olmak üzere her türlü ihale yöntemi ile insaat yapabilecek.

Her adim kentsel dönüsüme

Özellikle kentsel dönüsüm projelerinde daha hizli sonucu gidilmesini saglayacak protokol Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas ile Burkent A.S Genel Müdürü Ahmet Avci arasinda imzalandi. Imza töreninde konusan Baskan Alinur Aktas, Kahramanmaras merkezli depremlerin Türkiye’yi yasa bogdugunu ve herkesi derinden etkiledigini söyledi.

Baskan Aktas, “Bu depremle tekrar gördük ki sehirlerin degisimi için kentsel dönüsüm olmazsa olmaz. Hâliyle Bursa’nin gelecegi de kentsel dönüsüme bagli. Unutmayalim ki Bursa’nin bir geleceginin olabilmesi için atacagimiz her adim kentsel dönüsüme çikacak. Bizler bu isi belediyelerin görevi olarak yürüttügü rutin bir faaliyet olarak görmüyoruz. Bu isi, vatandaslarimizin canini kurtarmakla esdeger görüyoruz. Deprem tehlikesi yüksek sehrimizi bütüncül olarak ele aliyoruz. Kentsel dönüsümün daha hizli ve güvenli olmasi için istirakimiz Burkent AS ile protokol imzaladik. Böylelikle belediyemizin yürüttügü projeler ile planlanan proje alanlarinda Burkent’in uygulama yapmasinin öne açilmis oldu. Bursa’miza hayirli olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile