Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Büyükelçiligi’nin organizasyonu ile hazirlanan programda Endonezya kültürüne ait lezzetler, geleneksel kiyafetler ve danslar sergilenerek, adeta Endonezya rüzgari estirildi. Milli marslarin okunmasi ile baslayan etkinlige, Bursa Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, Vali Yardimcisi Yusuf Gökhan Yolcu, Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, Istanbul Endonezya Geçici Baskonsolosu Fachry Sulaiman, Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Bursa Il Göç Idaresi Genel Müdürü Recep Batu ile Bursa’da egitim gören Endonezyali ögrenciler katildi.
Endonezyali gençleri Bursalilardan ayri tutmadiklarini belirten Büyüksehir Belediyesi Baskanvekili Arif Bayrak, “Türkiye, Endonezya ile yakin ve çok boyutlu iliskiler içerisindedir. Tarihi baglar itibariyle de Türkiye ve Endonezya arasinda her zaman dostluk üzerine iliskiler kurulmustur. Biz Bursa’daki Endonezyali kardeslerimizi yabanci olarak degil, kendi halkimiz olarak görmekteyiz. Bugün de Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Büyükelçiligi’nin katkilari ile düzenlenen etkinlikte sizlerleyiz. “Endonezya ile Bir Gün” programinin gerçeklesmesinde katki sunarak Endonezya kültürünü Bursa’ya tasiyip sehrimizde Endonezya rüzgari estirdiginiz için hepinize tesekkür ediyorum” dedi.
Vali Yardimcisi Yusuf Gökhan Yolcu de kültür söleni olan böyle bir etkinlikte bulunmaktan dolayi duydugu memnuniyeti dile getirerek, programda emegi geçenlere tesekkür etti.
Bursa Kent Konseyi Baskani Sevket Orhan, Endonezyali gençlerin kültürel kaynasma saglayacak önerilerini geri çevirmediklerini belirterek, “Bursa’da misafirimiz olan gençler bize geldiler ve biz kültürümüzü Bursa halki ile paylasmak istiyoruz dediler. Baktim ki Endonezyali gençlerde terbiye var, asalet var, gayret var, çaliskanlik var. Bu çerçeveden yola çikarak dedik ki size güveniyoruz, en güzelini siz yaparsiniz. Kavim kavim olusturulduk, birbirimizle tanisalim diye. Iste bu gençler de bizi birbirimizle tanistirmak, kaynastirmak için bu güzel etkinligi düzenlediler. Hayirli olsun, emegi geçenleri tebrik ediyorum” diye konustu.
Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lalu Muhamad Iqbal, ise, “Ögrencilerimizin yil boyunca emek vererek hazirladiklari programda bir aradayiz. Aslinda 6 Subat’ta gerçeklesecek olan tanitim programimiz, deprem nedeniyle ertelenmisti. Yasanan felaketin ardindan deprem bölgesine yardim için gittim. Endonezya’dan 400 uzman, depremzedelere yardim için gönderildi ve gönüllü çalistilar. Hatay’da Endonezya köyü olusturmayi istiyoruz. Her Türk bize tesekkür ediyor ama tesekkür etmesine gerçekten gerek yok. Endonezyalilar olarak her zorlugumuzda bize ilk el uzatan ve yardim eden Türkiye oldu. Bu Dünya’da çok kardeslerimiz var ancak bir tane Gardasimiz var. Bizim için Türkiye Gardas’tir. Türkiye’de kendi memleketimizde gibi hissediyoruz. 24 yil önce bu kürsüde kendimi tanitmistim, vakit çok çabuk geçiyor. Ben bugün Endonezya’ya dönecegim, bu kez vedalasiyoruz. Kendi memleketimi terk ediyor gibi hissediyorum. Kalbim Türkiye’de olacak. Bursa’da yasayan Endonezyalilara da ayrica tesekkür ediyorum, asil Büyükelçi sizlersiniz. Buradaki Endonezya’nin adi sizlere emanet. Endonezya kültürünü tanitmamiza imkan veren bu etkinligin gerçeklesmesine katki sunan destek verenlere de ayrica çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
2017 ve 2019 yillarinda düzenlenmis olan Endonezya ile Bir Gün adli etkinligin üçüncüsü düzenlendi.
Endonezya’yi ilgi duyan ve merak eden Bursalilar, Kuran-i Kerim tilaveti, tiyatro gösterisi, geleneksel danslarla keyifli vakit geçirdi.
Bursa'da Endonezya Rüzgari Esti
Bursa Büyüksehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Endonezya Ankara Büyükelçiligi destekleriyle Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Endonezya’dan bir kültür senligi olan “Eve Yolculuk” programi düzenledi.



















