Bursa'da 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi' Açıldı

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı aracılığıyla Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı ve Dr. Seyhun Binzet ortaklığında 'Eski Bursa Kartpostalları Sergisi' açıldı.

Bursa Kent Müzesi'nde gerçekleştirilen serginin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın eski çarşılarını, mahallelerini, değişik sosyal etkinliklerini ve toplumsal yaşamı gösteren güzel bir sergi olduğunu söyledi.

Sergiye katkı sağlayanlara teşekkür eden Altepe, 'Kentin hafızası olan Bursa Kent Müzesi Türkiye'ye örnek oldu ve Türkiye'nin 42 noktasında kurulan müzelere de danışmanlık yaptı. Bursa kent kültürü konusunda dünyaya örnek çalışmalar yapıyor. Bu kentin geçmişiyle ilgili en ufak parçanın bile bizim için büyük hatırası var. Bizler de bunları kent müzesinde en güzel şekilde sergiliyoruz. Bu güzel çalışmalar şehrin değerini ortaya koyuyor. Kaybolmaya yüz tutan belgeler burada en güzel şekilde toplanıyor ve sergileniyor. Bugünkü bu sergi de özellikli bir sergi.' dedi.

Altepe, Bursalıların bu sergiyle maziye gideceklerini vurgulayarak sergiyi gezenlerin Bursa tarihinde yaşanan olayları kartpostallarla göreceğini sözlerine ekledi.

Bursa Kültür Sanat ve Turizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Durmaz Yılbirlik de 28 Nisan'a kadar açık kalacak sergiyi ziyaret edenlerin Bursa'nın hiç görmedikleri fotoğraflarıyla karşılaşacaklarını aktardı.

Her koleksiyonun ulusal bir kültür varlığı olduğunu ifade eden Yılbirlik, 'Bu birikimlerin korunması ve koleksiyonerlerin de önemsenmesi gerekir. Çocukluğundan beri eski kartpostalları toplayan Türkiye'nin en önemli koleksiyonerlerinden Dr. Seyhun Binzet, Bursa kartpostalları konusunda bir başka önemli koleksiyoner olan Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı'nın bugüne kadar hiç bir yerde sergilenmeyen 100 kartpostalını fotoğraf şeklinde vatandaşların beğenisine sunuyoruz.' açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Altepe, Yılbirlik, Nuri Erbak Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erbak ile koleksiyoner Dr. Seyhun Binzet ve davetliler sergilenen kartpostalları inceledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile