Bursa’da Fetih Yürüyüşü

Bursa’da Fetih Yürüyüşü

Bursa’nın fethinin 686'ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında Osmangazi Belediyesi tarafından fetih yürüyüşü düzenlendi.

Osmangazi Belediyesi tarafından bu yıl 8'incisi gerçekleştirilen Osmangaziyi anma ve ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen fetih yürüyüşü binlerce kişinin katılımı ile yapıldı. Konfetiler eşliğinde Saltanat Kapı'dan başlayan yürüyüşe ev sahibi Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Osmangazi Kaymakamı Osman Taştan, AK Parti Bursa Milletvekilleri, Uygur’dan gelen öğrenci ve katılımcılar, KKTC’den gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saltanat Kapıdan başlayan yürüyüşte, şenlik coşkusu, mehter takımı ve kılıç kalkan ekiplerinin gösterisiyle doruğa ulaştı. Kortejin geçişi sırasında protokolü alkışlayan vatandaşlar da şenlik coşkusunu doyasıya yaşadı. Temsili Osman Gazi’nin ve atlı birliklerin şehrin merkezinden geçişlerini görmek isteyen Bursalılar, yürüyüş güzergahı boyunca yollara döküldü. Ayrıca vatandaşlar fotoğraf makinesi ve cep telefonları ile yürüyüşü fotoğraflamak için birbiri ile yarıştı. Diğer yandan yürüyüşe katılan Karabaşı Veli Dergahı üyesi semazenler yürüyüşe ayrı bir renk kattı. Özellikle vatandaşlar tarafından alkış tufanına tutulan minik semazenler, yürüyüş boyunca büyük ilgi gördü. Yine yürüyüşe katılan Uygur Türkleri büyük ilgi gördü.

Dev bir kortej eşliğinde gerçekleşen Fetih Yürüyüşü, Saltanat Kapı, Atatürk Caddesi, İnönü Caddesi ve Cumhuriyet Caddesini takip ederek Forama meydanında buluna Osman Gazi heykeli önünde tamamlandı. Şenliğin büyük ilgi görmesinden mutlu olduklarını söyleyen Osmangazi Belediyesi Mustafa Dündar, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, gösterilen ilgiden dolayı memnun olduklarını belirttiler. Yürüyüş sonunda tüm katılımcılara pilav ikramında bulunuldu ve halk dansları ekipleri gösteri yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile