Bursa'da Gençler Için Dolu Dolu Etkinlikler

Bursa'da Gençler Için Dolu Dolu Etkinlikler

Bursa Büyüksehir Belediyesi, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni bir haftaya yayilan programlarla kutluyor. Bursa Gençlik Festivali çerçevesinde düzenlenen ‘E-Spor’ ve ‘Sokak Basketbolu’ turnuvalariyla keyifli bir bayram geçiren gençler, Yunuseli Havaalani’nda ‘Reynmen’ konseriyle unutulmaz bir aksam yasadi. Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, “Bursa’da gençler, genç olmanin avantajini ve farkini yasiyor” dedi.

19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami, Bursa’da bu sene çok genis hazirlanan programlarla dolu dolu kutlaniyor. Bir haftaya yayilan etkinliklerle eglencenin tadini çikaran gençler, tiyatrodan konsere kadar birçok farkli organizasyonla bayrami büyük keyifle yasiyor. Bursa Gençlik Festivali’nde, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘E-Spor Turnuvasi’nda gençler kiyasiya mücadele etti. Heyecanin bir an olsun eksik olmadigi turnuvada, takimlar en iyi olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Son yillarda büyük ilgi gören e-spora özel turnuva düzenlemesinin keyif verici oldugunu söyleyen gençler, 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’nda eglenceli zaman geçirmelerine imkan saglayan Bursa Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür etti.

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da turnuvanin final maçini gençlerle beraber izledi. Yerdeki minderlere oturarak adrenalin dolu mücadeleyi seyreden Baskan Aktas, salonu dolduran gençlerden büyük ilgi gördü. Finale yükselme basarisini gösteren sporcularla sohbet eden Baskan Aktas, daha sonra bilgisayar basina geçerek valorant mücadelesine katildi.

Maçlarin dev ekranlara yansitildigi turnuvada gençler, Baskan Aktas’a dogum günü sürprizi hazirlayarak birlikte pasta kesti. Turnuva sonunda birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL, dördüncüye ise bin TL ödül verildi.

Bursa Gençlik Festivali dogrultusunda, Hüdavendigar Kent Parki’nda ise ‘Sokak Basketbolu Turnuvasi’ düzenlendi.

Gençlerin büyük ilgi gösterdigi turnuvada basketbolcular, yeteneklerini sergileyerek alani dolduran vatandaslardan büyük alkis aldi. 4 farkli kategoride toplam 44 takimin kiyasiya mücadele ettigi turnuvada gençler, birbirinden zor hareketleri yaparak etkinlige renk katti. Dereceye giren takimlara ödülleri takdim edildi.

Yunuseli Havaalani’nda düzenlenen seri konserler ise Bilal Sonses’in ardindan Reynmen performansiyla devam etti. Binlerce gencin katildigi konserde ünlü fenomen, ‘Derdim olsun’, Bonita’, Leila’ ve ‘Ela’ gibi sosyal medyada tiklanma rekorlari kiran sarkilarini Bursalilar için seslendirdi. Alani dolduran gençler, sarkilari hep bir agizdan seslendirirken; kendilerini müzigin ritmine birakarak keyifli bir aksam geçirdi.

“Gençlerin mutlulugu bizi heyecanlandiriyor”

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çikisinin 103’üncü yildönümünü büyük coskuyla kutladiklarini söyledi.

Tüm gençlerin 19 Mayis Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayrami’ni tebrik eden Baskan Aktas, klasik bayram törenleri haricinde gençlerin yogun sekilde bulusabildigi ve bayrami doyasiya kutladigi ortamlar olusturduklarini belirtti.

Büyüksehir Belediyesi’nin 365 gün gençleri düsündügünü, 14-22 Mayis tarihleri arasini ise ‘Gençlik Haftasi’ kabul ettiklerini ifade eden Baskan Aktas, “Gençlik Haftasi çerçevesinde yogun program hazirladik. Büyüksehir Spor Festivali’nden münazara turnuvasina, EYT-AYT tekrar kampindan sokak basketboluna ve konserlere kadar birçok etkinlik planladik. E-Spor turnuvasinda da gençlerin heyecanina ortak olduk. Son dönemde oldukça popüler olan e-sporla ilgili, beser kisilik 100 ayri takimimiz mücadele etti. Gençlerin heyecanini sehrin farkli bölgelerine tasiyoruz. Gençlerin mutlulugunu görmek, gelecek adina bizleri daha da heyecanlandiriyor” diye konustu.

“600 bin gencimizi çalismalara dahil ediyoruz”

Bursa Büyüksehir Belediyesi’nin yilin 365 günü 7/24 gençler için farkli projeler ortaya koyarak hayata geçirdigini anlatan Baskan Aktas, Türkiye’nin birçok yerinde bursla alakali bir formül gelistirilemezken, BURSKOOP marifetiyle gençlere burs vermeye basladiklarini dile getirdi. Gençlik Kulübü araciligiyla gençlerle günün her saatinde iletisim kurduklarini ifade eden Baskan Aktas, “Gençlere staj imkanlari, yurtiçi ve yurt disi gezileri, üniversitelerde farkli firsatlar sunuyoruz. Gençleri gelecege daha iyi hazirlama açisindan atölye çalismalari, konferanslar ve konserler düzenliyoruz. Gençlerin hayatina renk ve deger katmaya devam ediyoruz. Gençler önceligimiz. Sözde degil özde çalismalari hayata geçiriyoruz. Bursa’da gençler, genç olmanin avantajini ve farkini yasiyor. 600 bin gencimizi tüm çalismalarimiza dahil ediyoruz” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile