Bursa'da Kayinvalidesini Biçaklayan Kisiye 8 Yil 4 Ay Hapis Cezasi

Bursa'da tartistigi kayinvalidesini biçaklayarak yaraladigi iddiasiyla yargilanan sanik, 8 yil 4 ay hapis cezasina çarptirildi.

Bursa 15. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya sanik Mert E, cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi. Müsteki Fatma M, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanligi vekili ile taraf avukatlari da salonda hazir bulundu.

Sanik Mert E. savunmasinda, olay tarihinde müstekinin evine gitmedigini iddia ederek suçlamalari ve iddialari kabul etmedigini belirtti.

Müsteki Fatma M. ise vücudunda 10 biçak darbesi bulundugunu, sanigin yalan söyledigini aktararak, "Sikayetim devam etmektedir. Sanigin en agir cezayi almasini talep ediyorum." diye konustu.

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan iddia makami, olayin ardindan alinan raporda madde kullanimina bagli psikotik bozukluk tespit edilen sanigin, cezai ehliyetinin eksik olmasi ve eyleminin tesebbüs asamasinda kalmasi nedeniyle cezasinin indirilmesini istedi.

Mütalaaya karsi diyecekleri sorulan sanik, "Yapmadigim bir sey için cezaevinde yatiyorum. Niye böyle iddialarda bulunuyorlar anlamis degilim. Evine geleni gideni çok oluyordu belki onlarla tartisti. Ben iddia edildigi sekilde eylemde bulunmadim. Beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, saniga 8 yil 4 ay hapis cezasi verdi. Mert E, aldigi ceza miktari ve tutuklu kaldigi süre göz önünde bulundurularak tahliye edildi.

Bu yil ocak ayinda meydana gelen olayda bir süredir ayri yasadigi esinin de kaldigi kayinvalidesi Fatma M'nin (55) evine gittigi iddia edilen Mert E, kadini biçakladigi iddiasiyla gözaltina alinmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile